Başkan Kocaoğlu, Sky Tv'de Uğur Oral'ın Konuğu Oldu

İzmir SKY TV’nin Haber Özel Programı’na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu aday olup olmayacağına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkan Kocaoğlu, Sky Tv'de Uğur Oral'ın Konuğu Oldu
SKY TV Genel Müdürü gazeteci-yazar Uğur Oral’ın sorularını yanıtlayan Kocaoğlu İzmir’in hükümet tarafından özellikle engellenen ve geciktirilen projelerini zamanı geldiğinde bizzat İzmirlilerle paylaşacağını söyledi.

Kocaoğlu, "Maddi destek filan istemiyoruz. Bizimkisi izinlerle ilgili. Seçim sürecinde bunların hepsini paylaşacağız. Hangi proje nelerde ne kadar bekledi, izinler ne kadar sonra çıktı; hepsini paylaşacağız. Hususi bekletilenler var. Çok var, Liste yapmam lazım.” dedi.

Aday olup olmayacağına dair kararını çok yakında açıklayacağını belirten Kocaoğlu sürmekte olan davanın kendisinin önünü kesmek için kullanılmasını siyasi etik ve evrensel ahlakla bağdaşmadığını ileri sürerek “Bazı arkadaşların imaları var. Çok üzücü bir şey. Bunu aday yapılmamam açısından barikat olarak göstermek istiyorlar, sıkıntı olarak sunmak istiyorlar. Ben o kanaatte değilim. Bizim bir problemimiz yok. Ben,yargıdan olumsuz bir şey çıkacağını sanmıyorum. Ama bunu ima etmek bile yine siyasetin etik kurallarına, evrensel ahlak kurallarına uymaz. “Bu mahkum olabilir o zaman belediye başkan adayı yapmayalım” diye bir düşünce içine girmek etik değildir. Bizim dosyalarımız açık, her şeyimiz açık. Hüküm giymeyen herkes kanun hakkında kazanılmış haklarını sürdürür. Bunu malzeme yapmak siyasetin jargonunda yok. Doğru değil. Dava süreci ile adaylık sürecini karıştırmamak lazım.“ diye konuştu.

İzmir SKY TV Genel Müdürü gazeteci-yazar Uğur Oral’ın ısrarlı soruları karşısında adaylığı hususunu bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoroğlu ile de görüştüğünü belirten Kocaoğlu, “Adaylığı düşünmem durumunda Sayın Genel Başkan'dan da yetkili kurullardan onay alabileceğimi düşünüyorum. “Bana ışık verin, ben aday olayım” demeyeceğim. Karar verirsem, kendim adaylığımı açıklayacağım. Takdir Sayın Genel Başkanındır. Görev verilmese bile partim için bütün gücümle çalışırım. Sayın Genel Başkan ile görüşmelerimde ben menfi bir intiba almadım.” dedi.

Bir dönem daha göreve gelmesi durumunda İzmirlilerin denize girebileceğini iddia eden Kocaoğlu “AK Parti’den güçlü bir adam çıkmaması durumunda aday olmayacağı” söylemiyle bizzat Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım’ı kastetmediğinin altını çizdi.

Kamuoyunda “sinirleri bozuldu, yıprandı” iddialarını da yanıtlayan Kocaoğlu “Ak Parti’den ve parti içi parti dışı muhaliflerden sinirli olduğum, fevri çıkışlarım olduğu yolunda eleştiriler var. Evet, birkaç fevri çıkışım oldu. Ama ben insanım, makine değilim. Biz de zaman zaman yoruluyoruz. Benim kişiliğim, benim kırmızı çizgilerim var. Birisi benim izzeti nefsime dokunacak bir söz söylerse ben onun yanıtını en ağır şekilde veririm. Bu benim kişiliğim. Bu başka anlamlara çekilmemeli. İzmirli hemşerilerimin de bundan bir şikayeti yok. “ dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili ve eski danışmanı İlknur Denizli’nin çöp depolama alanıyla ilgili kendisine yönelik eleştirilerini de değerlendiren Kocaoğlu “Ben bunu buraya yaptırmayacağım” demesi dönüm noktasıdır. Bilim buraya yapılabilir derken bir milletvekili “Ben bunu buraya yaptırmayacağım” diyorsa bu siyasi erkin, iktidarın katı atık dönüşüm tesislerinin iktidarın gücüyle yaptırılmayacağı anlamına gelir. Ben buna karşıyım. Aday da olabilir, herkesin yolu açık olsun. Bu işi engellemekten, hizmeti engellemekten başka bir şey değildir. Kendileri niyetlerini ifşa ediyorlar. Biz de bunu bütün İzmirliler olarak hayretle ve “bu da mı yapılır?” diyerek izliyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA