Kaymakam Türköz'den Okul Ziyareti

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Atatürk İlkokulu'nda incelemelerde bulundu.

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz,Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, Tosya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cemalettin İpek ve Mesut Şeker ile Tosya Atatürk İlkokulu'nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İncelemelerde, sınıfları ziyaret ederek öğretmenlerden öğrenciler hakkında bilgi alan Kaymakam Türköz, öğrencilerle sohbet ederek onlara büyüdüklerinde ne olmak istediklerini sordu.

Öğrencilerin, kaymakam, doktor, gazeteci, öğretmen ve pilot olmak istediklerini söylemeleri üzerine, başarıya ulaşmada en önemli unsurun düzenli ve sistemli çalışmak olduğunu belirterek,''Derslerinize çalışırsanız ve öğretmenlerinizi can kulağıyla dinlerseniz, hedeflerinize muhakkak ulaşırsınız''dedi.

Daha sonra, öğrencilere çeşitli sorular yönelten Kaymakam Türköz, öğrencilerden aldığı doğru cevaplar nedeniyle bütün öğrencilere tek tek çikolata ikram etti. Diğer sınıfları da ziyaret ettikten sonra okulun fiziki yapısını da inceleyerek Okul Müdürü Suat Aktürk'den bilgiler alan Türköz, eğitim-öğretimin önemine vurgu yaptı.

Eğitimin çok önemli olduğunu, dünyada yaşanan pek çok sorunun temelinde eğitimsizliğin yattığını belirten Kaymakam Türköz, ''Eğitim, çağdaş uygarlık sevisine ulaşmak için en önemli araçtır. Çocuklarımızı, aile, veli ve toplum olarak hep birlikte eğitmeliyiz. Çocuklara sadece bilgi depolamayacağız, toplumun kültür ve değerlerini gerek yaşayarak gerek anlatarak öğreteceğiz'' diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Ulusoylar

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA