Erdoğan, Libreville Büyükelçiliği’nin Resmi Açılışını Yaptı

Gabon’da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Libreville Büyükelçiliği’nin resmi açılışını gerçekleştirdi.

Libreville’deki Türk Büyükelçiliği binasının açılışı için düzenlenen törene katılan Başbakan Erdoğan, Gabonlu mevkidaşı Raymond Ndong Sima ile birlikte Türk bayrağını göndere çekti. Türk bayrağının göndere çekilişinin ardından Türk-Gabon uluslararası okulunda eğitim gören Afrikalı öğrenciler, Türkiye ve Gabon milli marşlarını söyledi.

Törenin ardından konuşma yapan Başbakan Erdoğan, “Yeni büyükelçilik binamızda hizmetlerimizi çok daha farklı şekilde sürdüreceğiz. Son 3 yılda Afrika'daki büyükelçilik sayımız 31'e çıktı. Kısa sürede bu rakam 34'e ulaşacak. Şu anda, Türkiye olarak Afrika'da en çok diplomatik temsilciliği olan ülkeler arasına girmiş bulunuyoruz. Türk vatandaşlarının olduğu her yerde diplomatik temsilciliğimizin olması bizim açımızdan büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

Törende Başbakan Erdoğan’a, eşi Emine Erdoğan ile kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Ömer Çelik eşlik etti .
Kaynak: İHA