Dto Şube Başkanı: Kemer, Kruvaziyer Turizminden Antalya'nın Merkezi Olabilir

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, gerçekleştirilecek yeni projelerle Kemer’in kruvaziyer turizmde Antalya’nın merkezi olabileceğini söyledi.

Dto Şube Başkanı: Kemer, Kruvaziyer Turizminden Antalya'nın Merkezi Olabilir
DTO Antalya Şubesi, yeni yılda denizcilik sektör toplantılarının ilkini Kemer’de gerçekleştirdi. Kemer’deki denizcilik sektörünün sorunlarının tartışıldığı toplantı sonrasında DTO Şube Başkanı Ahmet Erol, yönetim kurulu üyeleri ve sektör temsilcileri Kemer Kaymakamı Murat Bulacak ile Belediye Başkanı Mustafa Gül’ü denizcilik sektörüne katkılarından dolayı ziyaret etti.Ziyaretlerde Kaymakam ve Belediye Başkanı Mustafa Gül’e deniz turizmi ve denizcilik sektörü hakkında bilgi veren Erol, Kemer’deki denizcilerin sorunlarının çözülmesini istedi. Antalya’da denizcilik sektörünün ticaret hacminin arttığını ifade eden Erol, “Şehrin ticaret hacmi bugün 234 milyon dolara ulaştı. Denizcilik sektöründeki ticaret hacmi artık yaş meyve sebze ihracatına yaklaşmaya başladı.

Türk turizminde denizcilik sektörünün payı yüzde 18-20 düzeyine çıktı. Bugün DTO Antalya Şubesi'nin bin 200 üyesi var.” diye konuştu.

Kruvaziyer turizmin başta Kemer olmak üzere Antalya bölgesi için alternatif turizm olabileceğini ifade eden Erol, şöyle devam etti: "Antalya kruvaziyer turizmde Home-Port (indi-bindi) limanı ilan edildi. Bu da Antalya turizmi için çok önemli. Home-Port olan bir limana gelen kruvaziyer turist günlük en az 150-170 dolar arasında harcama yapıyor. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı kruvaziyer turizmde Antalya’yı yatırım programına aldı. Antalya-Alanya, Antalya-Kemer, Demre ve Kaş bölgelerinde kruvaziyer turizm geliştirilebilinir. Kruvaziyer turizmin merkezi neden Antalya veya Kemer olmasın. Antalya ve Kemer bu konuda projeler üretmeli. Belediye olarak destek verilirse denizcilik sektörü Kemer’de daha çok öne çıkar. Kruvaziyer turizm Kemer’de alternatif turizm olabilir."

İlçedeki turizmi adeta borsaya benzeten Kaymakam Bulacak, her zaman denizcilik sektörüne destek vereceklerini söyledi.

Sektöre desteklerini sürdüreceklerini ifade eden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül de Kındılçeşme mevkiindeki çekek yerinin imar planına işlenmesi için çalışacaklarını açıkladı.

DTO Antalya Şube Başkanı Erol, Kaymakam Murat Bulacak ve Belediye Başkanı Gül’e kravat ve Antalya denizcilik sektörüyle ilgili kitap ve broşür hediye etti .