Büyükşehir Belediyesi'nden Kalorifer Kazanı Yakma Eğitimi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'nca 5 yılda 3 bin 500 kişiye kalorifer kazanı yakma eğitimi verildiği bildirildi.

Zabıta Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, kamu kurumları ile apartman görevlilerine yönelik başlatılan kalorifer kazanı yakma eğitiminin devam ettiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, hava kalitesinin artırılması yönünde çalışmalara devam ettiklerini bildirdi.

5 yılda 3 bin 500 kişiye kalorifer kazanı eğitimi verildiğini ifade eden Yalım, şunları kaydetti:

''Katılımcılara öğretilen teknikler hava kirliliğinin önlenmesinde büyük faktör olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca kaloriferler doğru bir şekilde yakıldığı zaman apartman ekonomisine katkı sağlıyor. Şehrimizde hep birlikte yaşıyoruz. Kendi sağlığımız ve çocuklarımızın sağlığı için kaloriferleri doğru yakıp hava kirliliğini önlemeliyiz. Kalorifer kazanları doğru yakılmadığında alınan yakıtın bir kısmı yanmadan bacadan uçup gidiyor. Bacadan yanmadan çıkan bu zehirli gazları yine biz soluyoruz.''

-Araban'da türkü şöleni

Arabanlılar ve Yavuzelililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce türkü şöleni düzenlendi.

Halk Ozanı Ali Sezer ve mahalli ses sanatçısı Ömer Yaşargül, düzenlenen etkinlikte bağlama eşliğinde barak ve yöresel türküleri seslendirdi.

Dernek Başkanı Garip Doğan, şölendeki konuşmasında, Araban ile Yavuzeli halkını birbirine yaklaştırmayı ve kaynaştırmayı amaçladıklarını belirtti.

-Araban Milli Eğitim Müdürü Gündeş'e ziyaret

Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şenel Gökay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş'i ziyaret etti.

Gündeş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Gökay'a teşekkür etti.

Ziyaretin sonunda Gündeş, ihtiyaç sahibi öğrencilere verdiği destekten dolayı Gökay'a teşekkür plaketi verdi.

Muhabir: Adem Yılmaz-Mahmut Bazlama-Yusuf Atlıhan / Zerin Özdilek

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA