Bakan Faruk Çelik: Somali'de Doktorlarımızın Çalışmaları Göğsümüzü Kabarttı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Somali'de süresi dolmuş doktorlarımıza dönmeniz gerekiyor dediğimizde, 'Nasıl bırakıp dönebilirim' diyen doktorlara şahit oldum.

Bakan Faruk Çelik: Somali'de Doktorlarımızın Çalışmaları Göğsümüzü Kabarttı
Bu durum karşısında gözlerim doldu." dedi.

Marmara Bölgesi'nde faaliyet gösteren 25 sağlık derneğinin ve yaklaşık 5 bin üyenin bir araya gelmesiyle kurulan Marmara Sağlık Federasyonu’nun (MASFED) tanıtım toplantısı Bakırköy Wow Otel’de gerçekleştirildi.

Saat 19.30'da başlayan tanıtım toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sağlık sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Faruk Çelik, "Somali'de süresi dolmuş doktorlarımıza dönmeniz gerekiyor dediğimizde, 'Nasıl bırakıp dönebilirim' diyen doktorlara şahit oldum. Bu durum karşısında gözlerim doldu. Bize düşen görev işte bu gayretleri desteklemektir." diye konuştu.

Dünyada çok yönlü sorunların yaşandığını söyleyen Bakan Faruk Çelik, "Savaşların, krizlerin yaşandığı safahatla sefaletin yan yana durduğu insanın çok ama insanlığın kıt olduğu, insanlığın merhamete, kardeşliğe diyaloga ihtiyaç duyduğu bir süreçte bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Doğuda yangın, iç savaşlar, Rejim kavgaları var. Batıda ekonomik durağanlıklar, krizler var. Ülkelerin kredibilitelerin sorgulandığı süreçler yaşanıyor. Kısacası dünyada huzur yok. Huzurun olmadığı bir coğrafyada ve dünyada huzuru yeşertme mücadelesi veriyoruz. Yangını söndürme gayreti içerisindeyiz. Bu bizim asli görevimizdir. Bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Büyük bir milletiz. Gerçekten de şanlı bir tarihimiz var. Onun için hedeflerimizin olması çok doğaldır. Hedeflerimizin sıradan hedefler olmaması gerekiyor." diye sözlerini sürdürdü.Türkiye'de ilk defa iş sağlığı yasası güvenliği çıkarttıklarını ifade eden Bakan Faruk Çelik, "Yeni çalışmalarımızla iş sağlığı yasası 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girdi. Kapsam olarak yalnız işçileri değil, bütün çalışanları kapsamaya alıyor. Bütün çalışanlar ve iş yerleri iş sağlığı güvencesi kapsamı altına alınmıştır. Bu yasa ile risk değerlendirilmesi getirilmiş. Risk ortadan kaldırılmadan çalışma ortamı olmayacaktır. Yeni yasayla sağlık çalışanlarımızın sorunları da ortadan kaldırılmış olacak." ifadelerini kullandı .