8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Oğlu Ahmet Özal'dan Açıklama

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ı, İstanbul'da kabul etti.

Tarabya'da bulunan Huber Köşkü'ndeki görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

Ahmet Özal, görüşmenin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, faili meçhul cinayetler ve şüpheli ölümlerle ilgili, zamanaşımı kuralının uygulanmamasına yönelik gerekli yasal düzenlemelerin yapılması talebini iletmek üzere, geçen hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Mecliste grubu bulunan partilerin genel başkanlarından randevu istediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e kendisini kabul ettiği için teşekkür eden Özal, görüşmenin son derece olumlu geçtiğini ifade etti.

Görüşmede babası 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal için hazırlanan Adli Tıp Raporu konusundaki şüphelerini de ilettiğini dile getiren Ahmet Özal, Cumhurbaşkanı Gül'ün her şeyin şeffaf olacağını, hiç bir şeyin gizli kalmayacağını ifade ettiğini belirtti.

Ahmet Özal, ''Sayın Cumhurbaşkanına son derece güveniyorum. Babamla ilgili Devlet Denetleme Kurulu'nu çalıştıran odur. Hiçbir Cumhurbaşkanı daha önce böyle bir şey yapmadı. Madımak ile ilgili de Devlet Denetleme Kurulu'na talimat veren odur. Karanlık 93 yılının aydınlanmasıyla ilgili konularda son derece güvendiğim bir insan sayın Cumhurbaşkanı. Teşekkür ettim kendisine'' diye konuştu.

Adli Tıp raporuna ilişkin hiçbir şeyin gizli kalmayacağına inandığını vurgulayan Özal, diğer randevu taleplerinden de olumlu cevap beklediğini ifade etti.

Ahmet Özal, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın sakladığı belirtilen saç tellerini bu hafta Cumhuriyet Savcılığına, tutanakla teslim edeceğini de sözlerine ekledi.

Muhabir: Etem Geylan

Yayıncı: Zekeriya Gülün
Kaynak: AA