Yazar Sinan Yağmur Malatyalılarla Buluştu

“Aşkın Gözyaşları” kitabının yazarı Sinan Yağmur, Malatyalılarla buluştu.

Yazar Sinan Yağmur Malatyalılarla Buluştu
Yağmur, “Hz. Mevlana dostu Şems'i 40 yıl bekledi. Bugün insanlar 40 dakika bekleyemiyor. Birbirlerine 4 dakika tahammül etmiyorlar” dedi.

Kent Konseyi Genel Sekreterliği'nin kültürel etkinlikleri kapsamında, tasavvuf alanında tanınan ve 2010 yılından bu yana resmi olarak 2 milyon baskısı yapılan Aşkın Gözyaşları adlı kitabı ile kendinden çokça bahsettiren Sinan Yağmur, İl Genel Meclisi Salonu'nda Malatyalılar ile bir araya geldi.

“Sadreddin Konevi, Mevlana ve Şems Dostluğunda İlahi Aşk” konulu konferansa katılan Sinan Yağmur, sevenlerinin sorularını da cevaplandırdı.

Programda bir konuşma yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, "Sadreddin Konevi ve Mevlana’yı unutmamamız gerekiyordu. Vefa örneği göstererek anma programı düzenledik. Aşkın Gözyaşları kitabının yazarı Sinan Yağmur, bize bu şahsiyetleri anlatacak. 21. yüzyılda birçok değerin bugün anlamını yitirdiğini görüyoruz, içinin boşaltıldığını görüyoruz. Bu değerlerden bir tanesi de aşk konusudur. Şunu hepimiz net olarak biliyoruz ki Leyla ile Mecnun birbirleriyle karşılaştığında ikisi de o duygudan bayılıyor. Şimdi ise bu duyguları içi boşaltılmış olarak görüyoruz" dedi.

Yazar Sinan Yağmur ise, "Babası ölse bile eskiden baba dostları ziyaret edilirdi. Dostluk bu kadar önemliydi. Dünya değerlerine tapılmazdı. Bir lokantada garsona yemek siparişi verilir gibi, dost siparişi veremezsiniz. Hz. Mevlana dostu Şems'i 40 yıl bekledi. Bugün insanlar 40 dakika bekleyemiyor. Birbirlerine 4 dakika tahammül etmiyorlar" diye konuştu.

Daha sonra Mevlana’dan aşk şiirlerini okuyan Yağmur'a, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Program sonunda Ali Yıldırım, Sinan Yağmur'a teşekkür plaketi verdi .
Kaynak: İHA