Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ''Başbakanımızın belediyecilikten ve şehircilikten gelme vizyonu, dalga dalga bizlere kadar yansıyor'' dedi.

Yılmaz ve İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Mardin'de düzenlenen Siyaset Akademisi Lider Ülke Türkiye, Yerel Yönetimler Programı'na katıldı.

Yay Grand Otel'de gerçekleştirilen programda konuşan Yılmaz, Mardin'de yürütülen, ''Tarihi Dönüşüm Projesi''nin ili çok ileriye taşıyacağını belirterek, projenin turizm konusunda sadece Mardin'e değil, Türkiye'ye de olumlu katkılarının olacağını söyledi.

Tarihi kent Mardin'in, büyükşehir olması için çalışmaların hızla ilerlediğini ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

''Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'na deneyim ve tecrübelerimi aktararak, bu konuda bir katkı sunmak istedim. Başbakanımızın belediyecilikten ve şehircilikten gelme vizyonu, dalga dalga bizlere kadar yansıyor. Büyükşehir yasası ile sadece şehir merkezine değil, ilçelere de hizmet gidecek. Güzelim tarihi mirasın üstüne abanmış gibi görünen çirkin binalar yıkılıyor. Güzelim şehirler ortaya çıkıyor. Büyükşehir yasası, bu ölçekteki faaliyeti sadece şehir merkezine değil ilçelere de yayacak. Türkiye 2023 yılına çok daha modern şehircilik örnekleriyle, modern şehirlerin yeni yüzleriyle ve çağdaş bir ülke vizyonuyla çıkmaya çalışıyor. Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu prensip ve direktifler doğrultusunda, şehirlerimizi inşallah önümüzdeki süre içerisinde çok farklı bir yere getireceğiz.''

Programa, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ve AK Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide de katıldı.

Muhabir: İbrahim Sincar / Sema Kaplan

Yayıncı: Şengül Oymak
Kaynak: AA