Bm Güvenlik Konseyi, İsyancı Seleka Koalisyonu'ndan Saldırıları Durdurmasını ve İşgal Ettiği Kentlerden Çekilmesini İstedi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde isyancı Seleka Koalisyonu'na saldırılarını durdurması ve işgal ettiği kentlerden çekilme çağrısı yaptı.

Güvenlik Konseyi ocak ayı dönem başkanı ve Pakistan'ın BM Daimi Temsilcisi Mesud Han, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki gelişmelerin değerlendirildiği toplantının ardından Konsey'de kabul edilen basın açıklamasını okudu.

Güvenlik Konseyi üyelerinin tüm taraflardan soruna barışçı çözüm bulunması için bir araya gelmelerini ve ön şart koşmadan müzakerelere başlamalarını istediğini belirten Han, Konsey üyelerinin isyancı Seleka Koalisyonu'na her türlü saldırıyı, düşmanlığı durdurma ve işgal ettikleri kentlerden çekilme çağrısında bulunduğunu kaydetti.

Güvenlik Konseyi'ne sunulan raporlardan bölgede etnik azınlıklara yönelik baskı yapıldığı, çocukların zorla silahlı gruplara alındığının anlaşıldığını dile getiren Han, tüm taraflardan sivillere yönelik her türlü şiddetten uzak durmalarını talep ettiklerini söyledi.

Han, taraflardan, zarar gören bölgelerdeki sivil halka yardım ulaştırılmasına izin vermelerini de istediklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Mustafa Keleş

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA