Nevşehir ‘de Suriyeli Sığınmacılar İçin Yardım Kampanyası

Nevşehir’de Suriye'deki olaylar sebebiyle yurtlarını terk eden muhtaç ve mağdur durumdaki Suriyeli sığınmacılar için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda; insani yardım kuruluşları, vakıflar, dernekler, meslek kuruluşları, medya kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla bir yardım kampanyası başlatıldı.

Nevşehir ‘de Suriyeli Sığınmacılar İçin Yardım Kampanyası
Suriyeli sığınmacılar için başlatılan yardım kampanyası ile ilgili oluşturulan komisyon ilk toplantısını Vali Abdurrahman Savaş başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirdi. Toplantıya Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Sekreteri Mustafa Özdemir ile çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Burada konuşan Vali Savaş, Nevşehir’de faaliyet gösteren 23 sendika, vakıf ve derneğin bir araya gelerek oluşturduğu Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun geçtiğimiz günlerde bir toplantı düzenleyerek Suriyeli sığınmacılar için yardım kampanyası başlatmayı kararlaştırdığını söyledi.

Bunun yanı sıra Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın bir nakdi yardım kampanyası başlattığını hatırlatan Vali Savaş: “Kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının, vakıf ve derneklerin, ulusal ve yerel basınımızın bir insanlık görevi olan bu yardım kampanyasına gönüllü olarak her türlü desteği vereceklerine inanıyorum” dedi.

Kampanya kapsamında Suriyeli sığınmacılar için nakdi yardımda bulunmak isteyenler Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halk Bankasında açılan hesaplara bağışlarını yapabilecekler. Ayni yardımda bulunmak isteyenler ise Vali Yardımcısı Vural Demirtaş başkanlığında oluşturulan komisyona başvurabilecek

Kaynak: İHA