Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ulupınar Açıklaması

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, madencilerin haklı mücadelesini kararlı sürdüreceğini bildirdi.

Ulupınar, madencilerin 1990'da başladıkları grevin ardından işverenin isteklerini kabul etmemesi nedeniyle 4-8 Ocak 1991'de gerçekleştirdiği Ankara yürüyüşünün yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, madenlerin binlerce kişiye ekmek, iş ve aş sağladığını belirtti.

Yeryüzünün metrelerce altında zor şartlara karşı büyük çaba sarf eden madencilerin emeğinin göz ardı edilemeyeceğini ifade eden Ulupınar, şunları kaydetti:

''Bundan 22 yıl önce yerin metrelerce altında çalışan maden işçilerimizin emeklerinin karşılığını alabilmek adına mücadele başlatmışlar ve bu nedenle Ankara'ya yürüme kararı almışlardır. Büyük madenci yürüyüşü, ülkemiz işçi ve emekçileri ile birlikte tüm demokrasi güçlerine ışık tutmuştur. Madenciler, hükümeti ve ülkeyi yönetenleri uyarmak için her yolu denemişler, fakat seslerini duyuramayınca, dünyaya parmak ısırtan ve böylesine büyük mücadele azmi ve fedakarlık isteyen bir eylemi hayata geçirmişlerdir. Madenci kardeşlerimiz haklı mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. 1990'da yaşadığımız örnek grevin ve 4-8 Ocak 1991 tarihinde sesimizi dünyaya duyurduğumuz büyük yürüyüşün öncüsü rahmetli Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Şemsi Denizer'i şükranla anıyor, güçlerini bir araya getirerek başarıya nasıl ulaşılacağını gösteren maden işçilerimizi ve Zonguldak halkını saygıyla selamlıyorum.''

Yayıncı: Erdinç Aksoy
Kaynak: AA