Başkan Keskin, Pazarcı Esnafı İle Buluştu

Yer tahsisi için belediyeye olan borçlarını ödemek zorunda olan Ödemişli pazarcı esnafı ile geçen hafta yapılan toplantı yapan Belediye Başkanı Bekir Keskin, dün akşam da oda başkanlarıyla buluştu.

Başkan Keskin, Pazarcı Esnafı İle Buluştu
Başkan Keskin, pazarcılar için Son çıkan yönetmelikle yer tahsisi ile ilgili sürenin uzatıldığını, pazarcıların bu sürede borçlarını 6 eşit taksitle ödeyebileceklerini ifade etti.

Perşembe Pazarı sosyal tesislerinde yapılan toplantıya çok sayıda esnafın yanı sıra İl Genel Meclis üyesi Adnan Saygılıer, Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Odası Başkanı Sami Görgen, Terziler Odası Başkanı Ayhan Akçam, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mustafa Ali Köksoy, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Necati Gülgen, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turgut Usluca, belediye meclis üyeleri ve bürokratları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Terziler Odası Başkanı Akçam’ın ardından söz alan Belediye Başkanı Bekir Keskin, Son çıkan yönetmelikle sürenin 1 Temmuz’a kadar uzatıldığını ifade ederek, pazarcılara yer tahsislerini yapabilmeleri için taahhütname imzalayıp, borçlarını 6 eşit taksit halinde ödemeleri gerektiğini ifade etti.

Daha önce 10 Ocak olan Son tarihin Son değişiklikle ileri alındığını söyleyen Keskin, “Biz belediye olarak pazarcılarla yasanın arasındaki uyumu sağlamaya çalışıyoruz. Yasaya göre bizim pazarcılara yer tahsisi yapmamız için borçlarını ödemeleri gerekiyor. Biz de bu borçları Temmuz ayına kadar bölüm bölüm alabileceğimizi söylüyoruz. Bizim önceliğimiz Ödemiş’in pazarcısı. Ama pazarcımız da borcunu ödemeli. Zaten öyle kriz yaratacak bir borç miktarı yok. Bu borç miktarı ne belediyeyi batırır, ne de kalkındırır. Ama yasa bunu istiyor. Bu yüzden pazarcılarımızdan ödemelerini istiyoruz. Bunu da 6 eşit takside bölüyoruz. Hukuken yapabileceğimiz Son nokta bu” diye konuştu.

Pazarcılardan alacakların tahsiline ilişkin konunun kriz gibi gösterilmesine fırsat vermeyeceğini sözlerine ekleyen Keskin, “Açık yüreklilikle söylemeliyim ki, bulunduğum noktaya gelmemde pazarcılarımızın desteği ve payı büyük. Ben Ödemiş’in pazarcısına güveniyorum. Zaten pazarcının belediyeye olan borcu da 1 trilyon (eski para) civarında. Bu borç da ödenir” diye konuştu.

Pazarcılar adına söz alan esnaf ve İl Genel Meclis Üyesi Adnan Saygılıer, “Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Ama ben pazarcılarımızın daha rahat ödeyebilmeleri için taksit sayısının 12’ye çıkartılmasını istiyorum. Pazarcımız hem ev geçindiriyor, hem de birçok maliyeti sırtlamaya çalışıyor. Taksit sayısı artarsa ödemek daha kolay olur. Borç dışında Ödemiş’teki kayıt dışı pazarcılığın önüne geçilmesini de istiyoruz. Korsan pazarcılık iyice arttı” dedi.

Saygılıer’in ardından tekrar söz alan Başkan Keskin, “Hukuki olarak 6 aydan fazla taksit yapamıyoruz. Olsa keşke de yapsak. Bizim elimizde olsa taksit sayısını artırırız ama hukuki engeller var. Bu nedenle 6’yı söylüyorum. Önce 3, Sonra 4, Sonra 5 dedirtip 6’ya işi bağlayabilirdim. Ama bu yola gitmeye hiç gerek yok. Hukuken en fazla yapılabilen bu. Biz de bunu size arz ettik” açıklamasını yaptı.

Pazar yerlerinde yapılacak haftalık tahsilatla ilgili bilgi veren Belediye Hesap İşleri Müdür Vekili Ufuk Kızıler de, 8 perSoneli el bilgisayarlarıyla görevlendirdiklerini, bu perSonelin her hafta tahsilata çıkacağını söyledi.

Pazarcı esnafından da perSonele yardımcı olmalarını ve ödemelerini haftası haftasına yapmalarını isteyen Kızıler, “Borcun birikmemesi adına her hafta tahsilat yapılması önemli. Bu konuda pazarcı esnafımız da duyarlı olursa, bir daha borcun birikmesi gibi bir sorun yaşanmaz. Uygulama bu cumartesi başlıyor” dedi.

Toplantıda pazarcılar, Başkan Keskin ve belediye yetkililerine sorular yönelttiler ve isteklerini dile getirdiler. Pazarcılar, toplantı Sonunda ise Başkan Bekir Keskin’i salondan alkışlarla uğurladı .
Kaynak: İHA