Edirne'nin Yıllık Nüfus Artışı Binde 1 Olarak Gerçekleşti

Edirne'nin 2012 yılında yıllık nüfus artışı binde 1 olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerinden yararlanılarak yapılan derlemeye göre, Edirne'nin 2012 yılında yıllık nüfus artışı binde 1 olarak hesaplandı.

Edirne'nin nüfusu 31 Aralık 2012 itibariyle 399 bin 708 kişi olarak belirlenirken, bu nüfusun yüzde 51'ini 203 bin 656 kişi ile erkek nüfus, yüzde 49'unu 196 bin 52 kişiyle kadın nüfus oluşturdu.

Edirne binde 1 nüfus artış hızı ile nüfus artış hızı sıralamasında 81 il arasında 61. sırada yer alırken, illerin nüfus büyüklüğü sıralamasında da 48. sırada yer aldı.

-''Helal Kazanç Semineri''-

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi Çalışan Gençlik Komisyonu'nca, Helal Kazanç Semineri düzenlendi.

Dernekte düzenlenen seminerde konuşan Zeytinburnu Emekli Müftüsü Abdullah Cihangir, helal kazancın kişi için önemli olduğunu söyledi.

Kazancına haram karıştıranların dualarının kabul olmayacağını belirten Cihangir, helal kazanç konusunda çok daha hassas olunması gerektiğini ifade etti.

Cihangir, kişinin yaptığı her işte helal araması gerektiğini kaydetti.

AGD Çalışan Gençlik Komisyonu Başkanı Kerim Korkmaz da İslam dinine göre, insanın helal kazanarak helal harcaması gerektiğini anlattı.

-Havsa'ya kanalizasyon, yağmur su toplama kanalı ve arıtma tesisi-

Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, ''Kanalizasyon, yağmur su toplama kanalı ve arıtma tesisi için bu yıl içerisinde ilk kazmayı vuracağız'' dedi.

Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun zamandır ilçede kullanılan kanalizasyon sisteminin yenileneceğini söyledi.

İlçeye 105 kilometre yeni kanalizasyon hattı döşeneceğini belirten Tekin, ''Kanalizasyon, yağmur su toplama kanalı ve arıtma tesisi için bu yıl içerisinde ilk kazmayı vuracağız. Öte yandan, elektrik hattının yer altına alınması dolayısıyla bir takım sorunlar yaşanan ana caddelerdeki sıkıntıların giderilmesinin ardından çalışmalara başlayacağız'' diye konuştu.

Oğuz Tekin, kötü hava koşullarına karşı canlı hayvan pazarının üzerini kapatmak istediklerini kaydetti.

-Dınkırcı:''Suç meyilli çocuklara yönelik tedbirler alınması gerekiyor''-

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, ''Suç meyilli, suça sürüklenen ve suç işleyen çocuklara yönelik tedbirler alınması gerekiyor'' dedi.

Dınkırcı, kaymakamlıkta düzenlenen il koordinasyon kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, suça meyilli çocukların hayata kazandırılması için kurumlar arası işbirliğinin önemli olduğunu söyledi.

Okul öncesi eğitimin desteklenerek, çocukların farklı spor dallarına yöneltilmesi gerektiğini belirten Dınkırcı, ''Suç meyilli, suça sürüklenen ve suç işleyen çocuklara yönelik tedbirler alınması gerekiyor. Belirli yaş gruplarından olan insanlara iş ve meslek edindirme kursları açılması konularında da çalışma yapılmalıdır. Toplumdaki tüm kesimler birlik ve beraberlik içinde çözüme ortak olmalıdır'' dedi.

Toplantıya, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle mahalle muhtarları katıldı.

Muhabir: Ekip / Cihan Demirci

Yayıncı: Nurettin Coşkun
Kaynak: AA