Avrupa Ülkelerinden Gelen 21 Kişilik Öğrenci ve Öğretmen Grubu Karaman'da

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında yürütülmekte olan ''Europe in School'' adlı proje kapsamında Avrupa'dan 21 kişilik öğrenci ve öğretmen grubu Karaman'a geldi.

Öğrenciler, Makbule Orman Ortaokulu Müdürü Rahim Özkaya ile birlikte İl Milli Eğitim Müdür Asım Sultanoğlu'nu makamında ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Sultanoğlu, Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen öğrenci ve öğretmenleri ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Proje sayesinde Karaman'ın tanıtımına katkıda bulunulduğunu, kültürler arası kaynaşmanın sağlandığını ve proje konularıyla ilgili çalışmalar yapılmasına vesile olunduğunu dile getiren Sultanoğlu, şunları kaydetti:

''20 Ocak 2013 tarihi itibarıyla projeler kapsamında 385 öğrenci, 668 idareci ve öğretmenimiz olmak üzere toplam bin 53 personelimiz Avrupa ülkelerine giderek alanlarıyla ilgili staj ve inceleme yapma imkanı bulmuştur. Yine AB projeleri kapsamında 703 kişi yurt dışından Karaman'a katılımcı olarak gelerek Türk Milli Eğitim Sistemi'ni yakından incelemiştir. Bu güzel ve yararlı çalışmaları ortaya koyan öğretmen, öğrenci ve idarecilerimizi tebrik ediyorum.''

Proje katılımcılarından Laura Fdez Borrella ise Türkiye ve Karaman'da bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirtti.

Borella, ''Daha önce ülkenize gelen arkadaşlarımızdan duyduğumuz sıcakkanlı insanları ve Karaman insanının misafirperverliğini yerinde görme şansına sahip olduk. Bu ilgiden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Daha sonra Karaman Belediyesi'ne geçen, aralarında İtalya, İspanya, Polonya, Romanya, Estonya ve Finlandiya'dan öğrencilerin olduğu grup, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tekin'i ziyaret etti.

Muhabir: Mehmet Çetin

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA