Kuşadası Belediye Meclisi Üyesi Alp Açıklaması

Kuşadası Belediye Meclisi üyesi Behçet Alp, arasında Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün'ün de bulunduğu 5 kişi hakkında İçişleri Bakanlığınca soruşturma izni verildiğini söyledi.

Alp, düzenlediği basın toplantısında, Kuşadası Belediyesince ihale ve fiyat araştırmasına gidilmeksizin yaptırılan dijital kayıt çalışmaları karşılığında 15 milyon lira ödeme yapıldığını savundu.

Konuya ilişkin şikayette bulunduklarını ifade eden Alp, ''Araştırma yapan müfettişlerin raporu İçişleri Bakanlığına sunuldu ve İçişleri Bakanlığınca, arasında Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün'ün de bulunduğu 6 kişi hakkında soruşturma izni verildi'' dedi.

Söz konusu ödemelerin, aynı şirkete yapıldığını belirten Alp, şöyle konuştu:

''Şirkete, 'İmar Dijital Arşiv ve Dokümantasyon sistemi', 'Kentli Servis Programı', 'Vatandaş İlişkileri Uygulamaları', 'Adres Bilgi Sisteminin Güncellenmesi' ve 'Çağrı Merkezi' çalışmaları yaptırılmış. Kuşadası Belediyesi hiçbir ihale ve fiyat araştırması yapmadan, yasalara aykırı bir yöntemle şirketin getirdiği proforma faturalara 15 milyon lira ödeme yapmış. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin imzasıyla Kuşadası'nda taraflara gönderilen izne göre, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Testici ve İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Emre Özturan ile eski Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ile dönemin İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Müge Bayrak soruşturulacak. Bu önemli arşivin kötü amaçlarla kullanılıp kullanılmadığı, bu şirket ile belediyenin yollarının ayrılması halinde arşivin ne olacağı soruları bizleri tedirgin ediyor.''

AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Ali Kara ise basın mensuplarının, eski Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ın AK Parti'den seçildiğini hatırlatması üzerine, ''Bizim için isimler veya hangi partiden olduğu değil, yaptığı yanlış önemlidir. Yasalar karşısında herkes hesabını vermelidir'' dedi.

Muhabir: İbrahim Uzun / Zeynep Hoşgörür

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA