Konya'nın Derbent İlçesindeki Kış Sporları Merkezi Olmaya Aday Aladağ'da, Off

Konya'nın Derbent ilçesindeki, kış sporları turizmine kazandırılması çalışmaları yürütülen Aladağ'da kayak şenliği düzenlendi.

Derbent Belediyesi'nce 2385 rakımlı dağın eteklerinde, Aladağ'ın tanıtımı amacıyla düzenlenen şenliğe, Kars'ın Sarıkamış ilçesinden gelen milli kayakçılar da katıldı.

Milli sporcular Aladağ'daki piste, Beyşehir Off-Road Kulübü'ne ait arazi araçları ile ulaştı. Dağa çıkışta bazı araçlar zorlanırken, yokuşu tırmanamayanların imdadına diğer arazi araçları ve vatandaşlar yetişti.

Kayak pistinde yaptıkları gösteride, meşalelerle kayarak pisti aydınlatan milli sporcuların ateş çemberinden geçişleri ilgi ile izlendi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya'nın inanç turizminin yanında farklı alternatiflerden de faydalanması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Bunu başarmanın yolu da Aladağ gibi yerlerde bu sporların ve turizmin önünü açmaktır. Aladağ tesisleri, fizibilite olarak zaten buna uygun. İnşallah, bundan sonra Konya siyaseti, Konya; bu işe sahip çıkacak. Bursa'nın Uludağ'ı varsa, Konya'nın da Aladağ'ı var. Aladağ'ın kış sporları merkezi olması için elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız.''

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ise Aladağ'ın kış sporları merkezi olması konusunda önemli mesafe aldıklarını ifade etti.

Kayak Federasyonu'nun son raporunda, Aladağ'ın, Türkiye'deki en uygun merkezlerden biri olarak lanse edildiğini aktaran Acar, ''Konya bu projeyi sabırsızlıkla bekliyor'' dedi.

Muhabir: Abdulhamit Yaşar / İbrahim Yozoğlu / Murat Aslan

Yayıncı: Ahmet Kayır
Kaynak: AA