Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç İle 10 Bin Genç, 90 Bin Askerin Şehit Düştüğü Sarıkamış'taki Allahuekber Dağları'na Yürüyüş Gerçekleştirecek

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile 10 bin genç, 90 bin askerin şehit düştüğü Sarıkamış'taki Allahuekber Dağları'na yürüyüş gerçekleştirecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın koordinasyonunu üstlendiği, Kars Valiliği ve Sarıkamış Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ''Sarıkamış Şehitleri 98. Yılı Anma Günü'' kapsamında Türkiye'nin 81 ilinden gelecek 10 bin genç, 6 Ocak'ta Allahuekber Dağları'na yürüyüş yapacak.

Kızılçubuk köyü ile Yukarı Sarıkamış köyü arasındaki 8,5 kilometrelik yolda, 1915 yılında Enver Paşa komutasında düzenlenen Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşen ecdadı anmak ve gençlerin tarih bilincini artırmak için düzenlenecek etkinlik, Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur Yolu üzerindeki Sarıkamış Şehitlik Anıtı'nda son bulacak.

Erzurum'dan 4 bin 500 gencin katılacağı anlamlı yürüyüşte, dev Türk bayrakların yanı sıra 10 bin genç, ellerinde 10 bin bayrak bulunduracak.

Yürüyüşe katılacak gençlere İsmail Bilgin'in ''Sarıkamış: Beyaz Hüzün'' kitabının yanı sıra ''Kara Düşen Kan: Sarıkamış'' el kitabı ve başta Serdar Kılıç'ın hazırlayıp sunduğu Sarıkamış Belgeseli ve Murat Saraçoğlu ile Özhan Eren'in yönettiği, Sarıkamış destanını anlatan ''120'' filminin DVD'leri hediye edilecek.

Yürüyüşün ardından akşam düzenlenecek programda ise Rusların savaş sırasında çektiği görüntüler de ilk kez gençlere gösterilecek.

Muhabir: Fatma Kalay

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA