Doğalgaz Sızıntısından Ölen 5 Afgan Apartmana 15 Gün Önce Taşınmış

Zeytinburnu’nda doğalgaz sızıntısı sonucu hayatını kaybeden 5 Afgan vatandaş ile ilgili açıklama yapan MHP İlçe Başkanı Mete Ahmet Alparslan, ölenlerin apartmana 15 gün önce taşındığını söyledi.

Doğalgaz faciasında hayatını kaybeden Nakibullah, Muhibullah, İneyatullah, Hüdaybirdi ve Şuraşuhap isimli 5 Afgan vatandaştan ikisinin kardeş olduğunu belirten Alparslan, “Muhtar 15 gün önce taşındıklarını söyledi.

Ölenlerden bir tanesi üniversite öğrencisi olduğunu öğrendik. 3 tanesi misafir ve iki kişi de kardeş.” şeklinde konuştu.

Olayın akşam saatlerinde eve gelen başka arkadaşları tarafından ortaya çıktığını belirten Alparslan, “Afgan Türk kardeşlerimizden 5 tanesi içeride doğalgaz sızıntısı sebebiyle rahmetli oldu. Dün akşam saat ikiye kadar oturmuşlar. İkiden sonra arkadaşları ayrılmış. Diğerleri burada kalıyorlar. Saat akşam 18,00 civarında tekrar geliyorlar ve kapıyı çalıyorlar ancak cevap alamıyorlar. Telefonla arıyorlar yine cevap alamıyorlar. Polisi çağırıyorlar ve çilingir eşliğinde içeriye giriyorlar. İçeriden ağır bir doğalgaz kokusu geliyor. Polis geri çekilerek İGDAŞ‘ı arıyor. İçeri girdiklerinde 5 kişinin öldüğünü görüyorlar. Yanma yok, doğalgaz sızıntısı var. Doğalgaz sobası kullanıyorlar. İkisi bir odada ikisi bir odada biri de başka bir odada olmak üzere 5 arkadaş, biri üniversite öğrencisi. 3 tanesini de misafır gelmişler. İkisi kardeş, bunlar Afgan Türklerinden. Zeytinburnu’nda 10 bin Afgan Türkü var. Ölenlerin hepsi erkek olduğunu öğrendik. Öğrencinin biri İzmir’de oturuyor. Ölenlerin isimleri Nakibullah, Muhibullah, İneyatullah, Hüdaybirdi ve Şuraşuhap“ dedi.