Vali Yılmaz, Sivil Toplum Örgütleri İle Görüş Alışverişinde Bulundu

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, kentteki bazı sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Burdur Ticaret Borsası, Burdur Barosu ve Ziraat Odası'nı ziyaret eden Vali Yılmaz, Burdur'un sorunlarını, çözüm önerilerini ve ildeki önemli gelişmeleri değerlendirdi.

Sivil toplum örgütleri yönetici ve üyeleriyle fikir alışverişinde bulunan Yılmaz, ilk olarak Burdur Ticaret Borsası Başkanı Baki Varol ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Et ve süt piyasasının güçlendirme çalışmalarının konuşulduğu ziyarette Varol, Türkiye'nin en sistemli tarımsal kooperatif çalışmalarının Burdur'da olduğunu vurgulayarak, mevcut en önemli sorunun süt gelirinin saman ve yem ihtiyacını karşılamaması olduğunu dile getirdi.

Vali Yılmaz ise hayvancılığın gelişmesi için öncelikli olarak süt üretiminin desteklenmesinin önemine dikkati çekerek, üreticinin artık daha profesyonel çalışmasının, verimin ve kazancın artırılmasında önemli rol oynadığını söyledi.

Kemer'de toplu bakım ve sağım yeri kurulma çalışmalarının olduğuna da değinen Yılmaz, bu tür üretim hamlelerinin hem kaliteyi hem de fiyatlandırmaları etkileyeceğini dile getirdi.

Daha sonra Burdur Barosu ve Burdur Ziraat Odası'nı ziyaret eden Vali Yılmaz, görüş alış verişinde bulundu.

Muhabir: Gökmen Yüce

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA