Ödemiş Müftülüğü'nde “Nasıl Bir Din Görevlisi?” Konferansı

Ödemiş Müftülüğü’nde 2013 yılının ilk din görevlileri toplantısı kapsamında “Nasıl bir din görevlisi?” başlığıyla konferans düzenlendi.

Ödemiş Müftülüğü'nde “Nasıl Bir Din Görevlisi?” Konferansı
Konferansa konuşmacı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım katıldı.

Yoğun ilgi gören konferansın açılış konuşmasını Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç yaptı. Bilgiç, şunları söyledi: “Dinimizi neyimizle, ne kadar temsil ediyoruz. Temsil evrensel bir dildir. Temsil, sözü, davranışları, duruşu, hisleri, jestleri, mimikleri ile bunların hepsi enstrüman parçası gibi bir armoni oluşturur. Kişiler elbiseleri ile karşılanır, hal ve hareketleri ile ağırlanır, bilgileri ile uğurlanır. Her şey insanın kalitesiyle orantılıdır. Sevgisiz dindarlık yobazlıktır. İslam dini mükemmellikler ve incelikler dinidir. Müslüman olarak potansiyelimizi geniş tutmalıyız. Müslüman sadece nasihat eden olmamalı, okumalı, paylaşmalı ve yazmalıdır. İmanı olanın imkânı bitmez. Hayatta risk almayan, kendini yetiştirmeyen, kendi değil başkasının aklını kullanan, ‘El alem ne der’ diye yaşayan insan sıradandır, balık hafızalıdır, sınırları zorlayamaz, köle ruhludur. Her olaya yüzeysel değil derinlemesine bakmalıyız.” Prof. Dr. Mustafa Yıldırım da, şöyle konuştu: “Ben de imamlık yaptım. İmamlık seçilmişliktir. Burada sizlere biraz da nasihat vermiş gibi olacağım ama nasihatin bir faydası vardır.

O da nasihat vereni rahatlatmasıdır, ben de buraya rahatlamaya geldim. Sizler din görevlisisiniz ve toplumun önünde bulunuyor, en olumsuz şartlar içerisinde bile harikalar yapmalısınız. Hiçbir zaman umutsuz olmayın. Bizim dinimizde umutsuzluk küfre girer ve asla ümitsizliğe düşmeyin. Bulunduğunuz yerin hali ile hâllenmeyin, kendinizi her an yenileyin. Zaman hızla değişiyor, dinin anlatım tarzı da zamanın akışına uygun olmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığının çıkarmış olduğu aylık Diyanet dergisi ile İlmi dergiyi okuyunuz. Şikayeti değil şükrü tercih edin. Söylemlerinizde şemsiye görevi görün, ne olursa olsun herkesi kucaklayın ve herkesi önemseyin, Sağlıklı ve yaşanabilir bir din bilgisi ile etrafınızı aydınlatın. Cömet olun. Allah pintileri sevmez, Din hizmeti samimiyet ve cezbe ile yapılır ve toplumun en güvenilir kişileri olmalısınız.”
Kaynak: İHA