Karaman'da Mhp’li 3 Belediye Başkanı Partisinden İstifa Etti

Karaman'da MHP'li 3 belediye başkanı partisinden istifa etti.

Öğretmenevinde basın toplantısı düzenleyen Kazımkarabekir Belediye Başkanı Muammer Sarı, Karaman merkeze bağlı Akçaşehir Belde Belediye Başkanı Şaban Atçeken, ve Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt Belde Belediye Başkanı Celil Yağız, MHP'den istifa ettiklerini kamuoyuna duyurdu. 3 belediye başkanı istifa gerekçisi olarak, 'gördüğümüz lüzum üzerine' açıklamasını yaptı.
Belediye başkanları adına açıklama yapan Kazımkarabekir Belediye Başkanı Muammer Sarı, "Gördüğümüz lüzum gereği partimizden istifa ettik. İstifa nedenimizin ayrıntılarını ilerleyen günlerde açıklayacağız." dedi.

Karaman Milletvekillerinin her zaman kendilerine destek verdiklerini belirten Sarı, partilerinden istifa ettiklerini, ancak istifa sebebi noktasında şu anda bilgi vermeyeceklerini söyledi.

Muhtemel dedikoduların önüne geçmek için bu kararı aldıklarını söyleyen Sarı, istifa sonrası gelebilecek tepkilere karşılık verilmemesini, sessiz kalınmasını istedi.
Gazetecilerin '3 başkanın da AK Partiye geçeceği yönünde iddialar var' şeklinde soru üzerine Sarı, "Öyle bir gelişme olursa, onu da sizlerle paylaşırız" dedi.

Kazımkarabekir Belediye Başkanı Sarı'nın iki, Akçaşehir Belediye Başkanı Atçeken ve Güneyyurt Belediye Başkanı Yağız'da birer dönemdir belediye başkanlığı yapıyordu.