Birand’ın Hayatını Kaybettiği Hastaneye Ziyaretçi Akını

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden gazeteci Mehmet Ali Birand’ın acı haberini duyan meslektaşları hastaneye akın etti.

Gazeteci Mehmet Ali Birand’ın akşam saatlerinde hayatını kaybetmesinin ardından sevenleri hastaneye akın etti. Hastaneye Kanal D Haber Direktörü Süleyman Sarılar, gazeteci Taha Akyol, Güneri Civaoğlu ve Ali Kırca’nın yanı sıra eski 32. Gün programının yönetmeni Musa Çözen, işadamı Erol Aksoy ve çok sayıda gazeteci geldi.

Hastaneye gelen gazeteci ve yazar Taha Akyol, Diyarbakır’daki cenazelerle ilgili konuştuklarını ifade ederek, “En Son geçen hafta görüştüm. Kendisi bana Diyarbakır’daki cenazeler için ‘yapılan program iyi geçer bir problem olmaz ve bu süreç Sonucuna ulaşır’ diye konuştuk. Kendisi bu sürecin olumlu olacağına çok umutluydu. Kendisi benim 15 yıllık dostumdur. CNN Türk’te beraber çalıştık. 70’li yaşlara geldiği halde bile kendisinden beklenmeyecek çalışmaları oldu” şeklinde konuştu.

Mehmet Ali Birand’ın çok pozitif bir enerjiye sahip olduğunu belirten Akyol, “Zaten hep güler yüzlüydü Allah rahmet eylesin. Türk medyası için büyük bir kayıptır” dedi.

Gazeteci Güneri Civaoğlu ise Birand’ın çok iyi dostu olduğunu belirterek, “Aile dostumdu. Hatta benim eşimin arkadaşıydı. Benden daha önce eşimle arkadaştı. Ölümü büyük bir kayıptır. Çok üzgünüm” dedi.

Hastaneye gelen Ali Kırca ise, üzüntülerini ifade ederek, “Yıllarca terörün bitmesi için uzun mücadele verdi. Akan kanın durmasını istiyordu. 1980 askeri darbesinden Sonra 32. Gün programı ile önemli bir çığır açtı” diyerek üzüntülerini ifade etti.

Kaynak: İHA