Afyonkarahisar'da, İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Hizmete Açıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uzaktan bağlantı yoluyla Afyonkarahisar'daki İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ni hizmete açtı.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılan tesisin açılışında yaptığı konuşmada, tesisin çok kısa bir süre Başbakan Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın katkılarıyla çok kısa sürede tamamlandığını kaydetti.

Daha önce Akşehir ve Eber gölleri gibi çevredeki sulak alanları kirleten Akarçay'ın artık gibi berrak şekilde aktığını ifade eden Balkanlıoğlu, ''Çevreye saygının bir timsali olan bu eser 25 milyon liraya mal oldu. Evsel ve endüstriyel atıkların bertaraf edilmesi için ayrıca Afyonkarahisar, Türkiye'de örnek gösterilecek bir il durumunda. Katı atık bertaraf tesislerinde elektrik enerji de üretiliyor'' dedi.

Açılışa, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyonkarahisar Jandarma Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ve çok sayıda davetli katıldı.

-İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi-

Konya yolu 15'inci kilometrede inşa edilen tesiste evsel nitelikli atık sular ile ön arıtmadan geçirilen endüstriyel atık sular biyolojik yöntemler kullanılarak arıtılıyor. Tesiste Afyonkarahisar kent merkezi ile merkeze bağlı belde belediyesi ve köylerin atık suları arıtılıyor.

Muhabir: Canan Tükelay / Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA