Ahlat'ta ''fotoğrafçılık Kursu'' Açıldı

Ahlat'ta Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Ahlat Fotoğrafçılar Derneği işbirliğiyle, ilçede ilk defa ''fotoğrafçılık kursu'' açıldı.

Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yetkilileri kendilerine gelen talepler üzerine fotoğrafçılık kursu açtıklarını ve kursa ilginin çok olduğunu belirtti.

Kurs hakkında bilgi veren AHFOD Yönetim Kurulu üyesi fotoğrafçı Tuncay Bayar, açtıkları kursla kursiyerlere dijital fotoğraf makineleri kullanarak fotoğraf çekmeyi, amatör fotoğrafçılığın bir adım ötesine götürerek, profesyonel anlamda fotoğraf çekmenin incelikleri öğrettiklerini belirtti.

Kursun 3 ay süreceğini belirten Bayar, şöyle konuştu:

''Kursumuzu hafta içi çarşamba ve cuma günleri, hafta sonu ise cumartesi, pazar günleri veriyoruz. Kursiyerlere doğru ve güzel fotoğraf çekmeyi öğretmeyi hedefliyoruz. Kursumuzda teorik dersler olarak, fotoğrafın tarihi, türleri, fotoğraf makineleri, kompozisyon, çekim modları, diyafram, ISO, enstantane gibi konuları anlatıyoruz. İlerleyen zamanlarda bu dersleri pratiğe dökme adına uygulamalı eğitimler de vereceğiz.''

Kurs sonunda kursiyerlere sertifika verileceğini kaydeden Bayar, ayrıca kursiyerlerin çektiği fotoğraflardan oluşan bir sergi açmayı da planladıklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Selcan Bayar

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA