Sömestre Kapsamında 3 Dönemlik Eğitim Programı Hazırlanan Okulda, Bu Sezon Alp Disiplini Kayak Eğitimi Verileceği Bildirildi

Bursaspor kayak okulunda bu sezon sömestre kapsamında 3 dönemlik eğitim programı hazırlandığı ve alp disiplini kayak eğitimi verileceği bildirildi.

Yeşil beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, okulun eğitimlere 25 Ocak Cumartesi günü Uludağ'da başlayacağı belirtildi.

Bu sezon alp disiplini kayak eğitimi verilecek okulda, sömestre için 3 dönem eğitim programı hazırlandığı kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

''Okulda bu sezon 7-14 yaş grubuna hizmet verilecek. Eğitimler, Uludağ'ın en büyük ve eğitime uygun pistlerinin yer aldığı '1. Gelişim Bölgesi'nde yapılacaktır. Okulumuzda, öğrencilerimiz için özel bir eğitmen kadrosu oluşturulmuştur. Tüm eğitmenler, Türkiye Kayak Federasyonu lisansına sahiptir. Kayak Okulu sorumlularımız, kamp süresince Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Eğitim Merkezi'nde öğrenciler ile birlikte olacaktır. Sabah ve öğleden sonra günde toplam 4 saat yapılacak eğitimlerde, öğrenciler kayak sporunu en ince detaylarıyla birlikte uygulamalı olarak öğreneceklerdir. Bir dönem 4 gün 5 gece sürecek ve 16 saat eğitim verilecektir. Kampa katılan tüm öğrenciler, temel eğitimlerinin sonunda kayak okulu eğitim sertifikalarını alacaklardır.''

Konaklamanın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Eğitim Merkezi'nde yapılacağının belirtilerek, ''Odalar katılımcıların rahat edebilmesi için önceden kamp düzenine göre hazırlanmış ve kamp ruhuna uygun hale getirilmiştir. Öğrenciler yemeklerden sabah, öğle ve akşam faydalanacaklardır. Eğitim süresince yetenekleri ile dikkat çeken öğrenciler, Bursaspor Kayak Takımı'nda lisanslı sporcu olma imkanına sahip olacaklar'' denildi.

Muhabir: Halil İbrahim Başer

Yayıncı: Kamuran Akkuş
Kaynak: AA