Kadın Kooperatiflerine Pozitif Ayrımcılık Geliyor
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı’nda kadınların girişimcilik kabiliyetlerinin artırılması ve ekonomide bir aktör olarak yer almalarının sağlanması için ‘kooperatif’ çatısı altında örgütlenmelerine ilişkin özel bir eyleme yer verildiğini söyledi.

Yazıcı, stratejide kadınların girişimcilik kabiliyetlerinin artırılması ve ekonomide bir aktör olarak yer almalarının sağlanması için “kooperatif” çatısı altında örgütlenmeleri yönünde çalışmalarda bulunulması ile ilgili olarak özel bir eyleme de yer verildiğinden bahsetti. Yazıcı, kooperatiflerin üretim ve istihdama katkısı olacak projelerine kamu kaynaklarından destek sağlanması için hazırladıkları Kooperatifleri Destekleme Programı’ndan (KOOP-DES) da bahsederek, söz konusu programda kadın kooperatiflerine özel vurgu yaparak kadınlara pozitif ayırımcılık yaptıklarını ifade etti.
Toplantıda kadın kooperatiflerinin önündeki engellerin aşılması için yapılması gerekenler ortaya konularak, bu toplantıların sürdürülmesi yönünde görüş birliğine varıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sorumlu kuruluş olarak belirlenirken; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, KOSGEB, İŞKUR, ilgili STK’lar da işbirliği yapılacak kurum ve kuruluşlar arasında yer alıyor
