Vali Yazıcı: “sarıkaya İlçemiz Tarih ve Sağlık Turizmi İle Gelişecek”

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Sarıkaya ilçesinin tarih ve sağlık turizmiyle gelişeceğini söyledi.

Vali Yazıcı: “sarıkaya İlçemiz Tarih ve Sağlık Turizmi İle Gelişecek”
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, kaymakamlar toplantısını vali yardımcıları ve ilçe kaymakamlarıyla birlikte Sarıkaya ilçesinde yaptı. Sarıkaya ilçesinde gerçekleştirilecek yatırımlar ile hali hazır durum ve potansiyeller hakkında kaymakamlarla görüş alışverişinde bulunulan Vali Yazıcı, toplantı öncesi Sarıkaya’nın termal tesislerini inceleyip, tarihi mekanlarda incelemede bulunarak ilçe halkıyla da bir süre sohbet etti.

Gün boyu süren incelemeler ve değerlendirmeler sonucunda Vali Abdulkadir Yazıcı, Sarıkaya’da sıcak su potansiyelinin hem yeni yatırımcıları teşvik etmek, hem de mevcut suyu kullanan yatırımcıların hakkını muhtel etmemek için disipline edilmesi gerektiğini belirterek, “Bilinen ve bilinmeyen kontrol dışı suların kontrol altına alınması gerekiyor. İlçede atıl vaziyette en az 500 yatak kapasiteli tesis bulunuyor. Bunların doluluğunu sağlaması için gereken çalışmaların yapılması gerekiyor. Doluluk oranın artması imkansız değil, biraz daha çaba gösterilmesi lazım” dedi.

Sarıkaya’ya tarih ve sağlık turizmi yaklaşımıyla geldiklerini, merkezi hükümetin desteği ve yerel imkanları kullanarak el birliğiyle bu güzel ilçeyi kalkındırmaya çalışacaklarını ifade eden Vali Yazıcı, “Bu sene içerisinde en ilçemize sık sık geleceğiz. Alınacak karar ve uygulamaların ilçemizin genel menfaatlerine uygun işler yapılarak, adalet ve hakkaniyet içerisinde çalışıp ilçemizin gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA