Manisa'da Engelli Sporcular İçin Alınan Otobüs Teslim Edildi

Manisa İl Özel İdaresi'nce ''Sporda Engelleri Kaldırıyoruz'' projesi kapsamında engelli sporcular için alınan 20 kişilik otobüs, İl Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, il özel idaresinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, alınan otobüs ile engelli sporcuların spor alanlarına ulaşımının kolaylaşacağını belirtti.

Engellilere, evleri ile tesisleri arasında önemli bir bağ olacak otobüsün ayrılan 140 bin lira kaynakla alındığını kaydeden Daşöz, ''Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın 'siz bir araç alın, biz size bir araç daha vereceğiz' sözü böylece gerçekleşecek. Diğer aracımızın da en kısa zamanda gelmesini ümit ediyoruz. İnşallah zamanla bu araçların sayısı çok daha artacak ve ilçelere de yayılacak'' dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise Bakan Kılıç'ın söz verdiği ikinci otobüsü Manisa'ya getirmek için girişimde bulunacaklarını belirterek, ''Bedensel engelli sporcularımız, iki otobüsle idman ve müsabakalara gidebilecek'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, otobüsün ruhsat ve anahtarları Vali Daşöz ve Tanrıverdi tarafından İl Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Mehmet Uçak'a teslim edildi.

Kaynak: AA