''taşucu Türküsü'' Mersin Türküleri Albümünde Yerini Alacak

Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş ve Sanatçı Gürhan Ötün'ün birlikte sözlerini yazdığı ''Taşucu türküsü'', İçel Türküleri projesi kapsamında hazırlanan albümlerde yerini aldı.

Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, sanatçı Gürhan Ötün'ün Taşucu'nun tanıtılmasında büyük çabalar sarf ettiğini belirterek, Taşucu türküsü'nü ortaya çıkararak klibini de çektiğini söyledi.

Bu çalışmanın Taşucu beldesinin tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade eden Açıkbaş, ''Taşucu türküsünün proje kapsamında İçel Müzikleri albümünde yer alması bizleri ve vatandaşlarımızı sevindirmiştir'' dedi.

İçel Türküleri Albümü'nün kentin tarihi, turistik, folklorik ve doğal güzelliklerini anlattığını dile getiren Açıkbaş, ''Bu çalışma İçel'in tanıtımı anlamında zengin ve farklı bir kaynak özelliği taşıyor. Bu çalışma ile yaşadığı kentin güzelliklerinden habersiz olan hemşehrilerimiz İçel'in güzelliklerini fark etme imkanını yakalamış olacaktır. İçel Türküleri Albümü'nde 11 video klip yer almaktadır'' diye konuştu.

Sanatçı Gürhan Ötün ise, 2009 yılında Karacaoğlan'ın ayak izlerinden yola çıkarak İçel'in bütün ilçelerini gezmeye başladıklarını ifade etti.

Çamlıyayla'dan Anamur'a kadar her ilçenin güzelliklerine türkü yapıp bestelediklerine dikkati çeken Ötün, ''Tüm güzellikleri kare kare belgeledik, video klipler çektik. Normalde proje ilçeleri kapsamasına rağmen beldemizin kültürel ve turistik zenginliğinden dolayı, beldemizi de proje kapsamına aldık'' dedi.

Muhabir: Basir Gülüm

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA