Körfez Ülkelerin Turizm Yazarları Kastamonu’da Buluştu

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Körfez ülkelerinin turizm yazarları ile değerlendirme toplantısı yaptı.

Körfez Ülkelerin Turizm Yazarları Kastamonu’da Buluştu
Ilgaz Mountain Otel’de düzenlenen toplantıda, “Körfez Ülkeleri Turizm Yazarları Batı Karadeniz Fam Trip” programı kapsamında Kastamonu’ya gelen Körfez ülkelerinin turizm yazarları, Kastamonu gezisini değerlendirdi.

Cidde, Riyad, Beyrut, Kahire, Dubai, Erbil ve Kuveyt gibi ülkelerden Kastamonu’ya gelerek 4 günlük il gezisi gerçekleştiren Körfez ülkelerinin turizm yazarları, Kastamonu izlenimlerini Vali Bektaş’a aktardılar.

Körfez ülkeleri turizm yazarları, başta Kastamonu’nun altyapısı olmak üzere tarihi ve kültürel, havaalanı, spor, sağlık, turizm ve Kastamonu’ya yapılan yatırımlarla ilgili sorunları Vali Bektaş’la paylaştılar. Turizm yazarları, Kastamonu’da her yerin tarih koktuğunu ifade ederek, Kastamonu'nun kültürel ve doğal güzellikleri açısından çok zengin bir İl olduğunu vurguladılar. Kastamonu'dan çok etkilendiklerini belirten yazarlar, bölge insanın kendilerine samimi ve sıcak davrandıklarını, çok güzel karşıladıklarını vurgulayarak, ülkelerine dönünce bu güzellikleri yazacaklarını kaydetti.

Turizm yazarları, bölgede en büyük eksiklik olarak ifade ettikleri yabancı dil sorunun ise bir an önce çözülmesini istediler

Vali Bektaş ise, değerlendirmelerinden dolayı turizm yazarlarına teşekkür ederek, her ülkenin insanlarını Kastamonu’ya beklediklerini söyledi .
Kaynak: İHA