Vali Yüksel, Türkmenistan Meclis Başkanı Onuruna Yemek Verdi

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Türkmenistan Meclis Başkanı Akça Nurberdiyeva ve beraberindeki parlamento heyeti onuruna resmi yemek verdi.

Valilik Basın Merkezin'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Yüksel'in Vilayetler Evi Gölbaşı tesislerinde heyet onuruna verdiği yemeğe TBMM Meclis İdare Amiri Mustafa Kabakçı ve milletvekilleri, Türkmenistan Büyükelçiliği yetkilileriyle, TBMM ve Dışişleri yöneticileri katıldı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in resmi davetlisi olarak Ankara'da bulunan Türkmenistan heyetini ağırlayan Vali Yüksel, burada yaptığı konuşmada, ''Kardeş Türkmenistan'ın Meclis Başkanı ve beraberindekileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti'' dile getirerek, ''Ankara tarihin her döneminde küresel vizyonun önemli bir aktörü olarak, rolünü oynamış ve bu yüzyılda da bir dünya şehri olmakta kararlı ve hızla ilerlemiştir. Bu bağlamda Ankara olarak kardeş Türkmenistan'ın şehirleri ile de işbirliği yapmaya ve samimi destek vermeye hazırız'' dedi.

Türkmenistan Meclis Başkanı Akça Nurberdiyeva da yaptığı teşekkür konuşmasında, Ankara'nın hızlı gelişmesinden çok etkilendiklerini ve özellikle eğitim, bilişim, turizm ve yerel yönetimler konularında işbirliği yapmak istediklerini belirtti.

Ankara Valisi Yüksel, Türkmenistan Meclis Başkanı Nurberdiyeva ve beraberindekilere, ziyaretleri anısına hediyeler verdi.

Muhabir: Yıldız Aktaş

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA