Simav'da Zabıta Günü'ne Coşkulu Kutlama

Simav’da ilk kez kutlanan Zabıta Günü renkli görüntülere sahne oldu.

Simav'da Zabıta Günü'ne Coşkulu Kutlama
Zabıta Teşkilatı'nın kuruluşunun 186. yılı etkinlikleri kapsamında Simav İlçe Merkezi ve 21 beldesinde görev yapan Zabıta Memurları ile Belediye Meydanında bir araya gelen Simav Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Selahattin Demirel Belediye Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından sırasıyla Simav Belediye Başkan Vekili Oğuz Sevinç, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Garnizon Komutanı Sait Bayramoğlu, Simav İlçe Emniyet Müdürü İlker Olut’u makamlarında ziyaret eden ekipler daha sonra esnafları dolaşarak karanfil dağıttı.

Günün anlam ve önemini belirtir konuşmasında Demirel şunları kaydetti: “186. yaşını kutlayan belediye zabıtasının temelleri 1826 yılında Osmanlı devleti döneminde atılmış. Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulduktan sonra 1930 yılında çıkartılan belediye kanunu ile özel bir hizmet zabıtası şeklinde kanunda yerini almıştır.1956 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile belediyelerde belediye zabıtası kurulmasına karar verilerek, bugünkü Belediye Zabıtası teşkilatı hizmete başlamıştır. Zabıtamız, belediyemizin halka en yakın hizmet birimidir. Günün her saati şehrin en ücra köşesinden en kalabalık yerine kadar her yerde bulunmakta, bu yönüyle belediyemizin eli, ayağı, kulağı ve gözü olmaktadır. Yaşadığımız yer Simav; nefes aldığımız yer Simav; geleceğimizi aradığımız yer Simav; Simav’daki vatandaşlarımızın sağlıklı, rahat ve huzurlu bir yaşam sürmesi için yasaların ve yönetmeliklerin bizlere vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde görevlerimizi yapma çabası içerisindeyiz. Güvenli ve başarılı geleceklerin temennisi ile tüm teşkilatımızın yıldönümünü kutlar, çalışma arkadaşlarıma görevlerinde başarılar dilerim.” Belediye Meydanında gerçekleştirilen kutlamalara Simav Belediye Başkan Vekili Oğuz Sevinç, Simav Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Özkan, Belediye Meclis üyeleri Zehra Akay, Kamil Ulus, Simav’a bağlı Naşa beldesinin MHP’li Belediye Başkanı Kadir Bütüner, Simav Muhtarlar Derneği Başkanı Raif Adıgüzel, Simav İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA