Hükümetten Eski Rejim Döneminde Yolsuzluğa Karışanların Yargılanması İstendi

Tunus Cumhurbaşkanı Danışmanı Lütfi Zeytun, ''Tunus Devrimi, devrim karşıtlarının hedefinde'' dedi.

Başkent Tunus'un Kasbah Meydanı'nda devrimin hedeflerinin gerçekleştirilmesi için düzenlenen gösterilerde halka hitap eden Tunus Cumhurbaşkanı Danışmanı Lütfi Zeytun, devrim karşıtlarını, ''devletin askeri ve güvenlik kurumlarını hedef almak ve kurumlarda otorite boşluğu oluşturmakla'' suçladı.

Hükümetin ''Yolsuzlukla Mücadele Kurumu'' oluşturduğunu belirten Zeytun, devrik lider Zeynel Abidin bin Ali dönemindeki yolsuzluk dosyalarının incelendiğini ifade etti.

Hükümeti destekleyenlerin ve Nahda Hareketi üyelerinin birlikte organize ettiği ''Baskı eylemleri'' adı altında cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilere ülkenin farklı şehirlerinden göstericiler katıldı.

Cuma namazını kıldıran Nahda Hareketi Kurucu Meclisi üyesi Habib el-Levz, hükümete, eski rejim kalıntılarına müsamahakar olmama ve tüm yolsuzluk dosyalarının incelenmesi çağrısında bulundu.

Halkın, hükümete yolsuzlukla mücadele etmede baskı yapmasının önemine işaret eden Levz, rejimin ardında bıraktığı medyanın yenilenmeye, eski bağlarından kurtularak özgürleşmeye ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Hükümetin yönetime geldikten sonra imza attığı başarılara değinen Levz, Tunus'un yüzde 5 oranında ekonomik büyüme gösterdiğinin altını çizerek, ''8 ayda 70 bin kişi iş buldu. Bu ay içinde de 25 bin kişinin istihdamı planlanıyor'' dedi.

Muhabir: Rıza Temtem - Hacer Başer

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA