Hristofyas: Yarım Yamalak Bir Çözüm İstemiyoruz

Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, yarım yamalak bir çözüm kabul etmeyeceklerini söyledi.

Hristofyas, Kıbrıs Türk tarafındaki Dikmen bölgesinde köylülere seslenerek, "Eğer Kıbrıs sorunu seneye kadar çözülmezse sizinle birlikte ben de ayin yapmak için Dikmen'e otobüsle gideceğim. "dedi.

Rum Fileleftheros gazetesi, “Hristofyas’ın doğum yeri Dikmen’deki Panagia-Pervolion yortusu nedeniyle Anthupolis’te düzenlenen akşam ayininde yaptığı konuşmaya yer verdi.“Biz büyük laflar etmeden ve kısa süre önce olduğu gibi ülkeyi yeni maceralara sürükleyebilecek gürültülerden uzak, sebatla taleplerimize bağlı kalacağız.” diyen Hristofyas, Kıbrıs sorununa bulunması muhtemel ancak doğru çerçevedeki çözümden Rum halkının kârlı çıkacağına inanç belirtti.

Hristofyas, başkan adaylarından Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) Başkanı Nikos Anastasiadis’e cevaben, “Gevşek federasyon ve genişletilmiş müzakereler ile Türkiye ve Yunanistan’ın iki devletçiğe ayrı ayrı garantörlük etmesi şeklindeki tehlikeli görüşlere katı şekilde karşıyız.” dedi.

Hristofyas, şöyle devam etti: “Konfederasyon sınırlarına varan gevşek federasyon güçlü ayrılıkçı unsurlar barındıran, işlemez bir devlet yaratacak; yeni bir kriz ve ayrılıkçı çizgilerin sağlamlaşması şartlarını oluşturacak. Merkezi hükümetin yetkilerini, halk tarafından reddedilen Annan planındakilere oranla artırmak maksadıyla Sayın Talat’la müzakerelerde sıkı çalışmamızın nedeni de buydu. "