Gediz'de Tüm Okullar Yeni Öğretim Yılına Hazır

Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe ve çevredeki tüm okulların yeni ders yılına hazır olduğunu açıkladı.

Gediz'de Tüm Okullar Yeni Öğretim Yılına Hazır
Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, 17.09.2012 tarihinde başlayacak olan 2012-2013 Eğitim Öğretim yılı hazırlıklarının yeniden yapılandırma getiren 2687 sayılı kanuna göre tamamlandığını söyledi.

Yaz tatilini bitiren öğretmen ve öğrencilerin yeniden okullarına kavuşacak olmaları, eski öğrencilerle birlikte yeni anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerinin de ilk defa okullu olacak olmalarından büyük memnuniyet duyduklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, ilköğretim okullarını yeniden yapılandıran 2687 sayılı kanuna göre ilçe merkezinde; Atatürk İlköğretim Okulu, Mehmetçik İlköğretim Okulu ve Fatih İlköğretim Okulu'nun müstakil ortaokula dönüştürüldüğünü kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, "Bu okullarımızda 2,3,4 ve 5, 6,7,8. Sınıf öğrencileri öğrenim görecekler. Üç yıl sonra sadece 5,6,7,8. Sınıflar bu okullara devam edecek. Kurtuluş İlköğretim Okulu, Zafer İlköğretim Okulu, Dayınlar İlköğretim Okulu ve M.Akif Ersoy İlköğretim Okulu ise müstakil ilkokul olarak hizmet verecek. Üç yıl sonunda bu okullarımızda 1,2,3 ve 4. Sınıf öğrencileri öğrenim görecek. Ayrıca 1 Eylül İlköğretim Okulu İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürüldü. Bu okulumuza sadece 5. Sınıf öğrencilerinin kayıtları yapılmaktadır. Üç yılın sonunda burası da müstakil İmam Hatip Ortaokulu'na dönüşecek. Eskigediz, Yunuslar, Akçaalan, Yeşilçay, Gökler ve Erdoğmuş beldelerinde müstakil ortaokul açıldı. Bünyesinde ilkokul bulunanlarla birlikte ilçemizde 15 ortaokul, 26 adet de İlkokul olarak yapılanma oldu.

İlçe genelinde 6 bin 500 ilköğretim öğrencisi, 2 bin 300 lise öğrencisi öğrenim görmektedir. Bu öğretim yılında ilçemizdeki ilkokullarda 889 öğrenci 1. Sınıfta öğrenim görecektir. 480 öğretmenimiz bu öğrencilere hizmet verecektir.

Yaz aylarında bir çok okulumuzda bakım, onarım, boya ve temizlik çalışması yapıldı. Birkaç okulumuzdaki onarım çalışmaları da bu hafta içinde bitirilerek eğitim öğretime hazır hale gelecektir.

İlçemize iki ilköğretim okulu binası kazandırma çalışmalarımız devam etmekte. Birinin yakında ihaleye çıkmasını bekliyoruz.

Müdürlüğümüze ulaşmış bulunan yaklaşık 100 bin adet ders ve çalışma kitabı öğrencilerimize dağıtılmak üzere okullara gönderildi. Kitaplar, 17 Eylül 2012 Pazartesi günü poşetler içinde öğrencilerin sıralarında hazır olacak.

İlköğretim taşımalı öğrencilerin ihaleleri yapıldı. Servisleri hazır. Ortaöğretim öğrencilerinin taşıma ihalesi de ay sonuna doğru yapılacak.

2011-2012 eğitim öğretim yılı başarılı geçti. SBS'de 450 öğrencimiz sınavla öğrenci alan okullara yerleştirildi. Başarı oranımız yüzde 74 oldu. Liseyi bitiren öğrencilerimizin LYS yerleştirmesinde yüzde 63'lük bir oranı yakaladık. Bilindiği gibi geçen yıl ilçemiz LYS yerleştirmesinde il birincisi olmuştu. Hedefimiz başarılarımızı daha üst seviyelere yükseltmektir. Gediz'in buna layık olduğu inancındayım. Yeni eğitim öğretim yılında da tüm öğrencilerimize ve eğitim camiasına başarılar diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA