Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye ile tarihteki en olumsuz birkaç dönemden birinin yaşanmasına rağmen, doğalgaz boru hattı inşaatının devam ettiğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, E Haber Televizyonu’nda katıldığı TV programında, Türkiye’nin uluslararası ilişkilerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yıldız, Suriye ve Türkiye ilişkileri konusunda şunları söyledi: “Şimdi Suriye ile tarihimizdeki belki de en olumsuz iki- üç dönemden birini yaşıyoruz. Ama biliyor musunuz, bizim Suriye ile anlaşma yapmış olduğumuz doğalgaz boru hattının inşaatına devam ediyoruz ve çok fazla kamuoyunda geçmedi bu. Arap Doğalgazı dediğimiz, bin 200 km’lik Mısır’dan başlayan ve Türkiye’ye kadar gelen, Türkiye’de 92 km’si inşa halinde olan bir işi bitirmek üzereyiz. Irak’la, İran’la ve Rusya ile de öyle, işlerimizi aksatmadık. Biz, aldığımız doğalgazı hibe yolu ile almıyoruz, karşılığında parasını ödüyoruz. Dolayısıyla biz doğalgaz ihtiyacımızı karşılıyoruz, onlar da nakit ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Dolayısıyla Suriye konusunda anlaşamıyoruz diye Rusya ile ilişkilerimizi bozmayız, Rusya da bizimle enerji ilişkilerini bozmaz.”
Kaynak: İHA