Burhaniye'nin 90. Kurtuluş Yıl Dönümü, Şehit Askerler Nedeniyle Buruk Kutlandı

Burhaniye'nin 90. kurtuluş yıl dönümü, 10'u Beytüşşebap'taki terör saldırısı, 25'i ise Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada olmak üzere 35 askerin şehit düşmesi nedeniyle buruk kutlandı.

Törenler Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, törende, şehit olan 35 askerin ailelerine başsağlığı dileyerek, ''Burhaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümünde burada birlikteyiz. Bir ulusun düşman işgalinden kurtulma mücadelesi her şeyden önce yüksek bir ulusal bilinç ve direncin göstergesidir'' dedi.

Akova, 5 Mayıs 2012'de Resmi Gazetede yayımlanan yönetmeliğe göre her yıl büyük bir övünç ve özenle hazırlanan resmi geçit töreninin bu yıl yapılmadığını belirterek, ''Ne yazık ki her geçtiğimiz gün bir başka ilimizden şehit haberleri geliyor. Geçtiğimiz hafta Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde verdiğimiz 10 şehidimiz ve 3 gün önce Afyonkarahisar ilimizde mühimmat deposunun patlaması sonucu verilen 25 şehidimiz var. Allah kederli ailelerine sabırlar versin, milletimizin başı sağ olsun'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından program Reha Yurdakul Salonu'nda ''Atatürk Destanı'' adlı belgesel filmin gösterimi ve Balıkesir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Aydın Ayan'ın, ''Balıkesir Çevresinde Kurtuluş Hareketleri'' konulu konferansıyla devam etti.

Kutlamalar çerçevesindeki konser ise iptal edildi.
Kaynak: AA