Türkiye'den Uluslararası Topluma 'Mülteci Sorununa Eğilin' Çağrısı

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, uluslararası toplumun mülteci sorunları konusundaki sorumluluk ve yükümlülüklerinin gereğini daha etkili bir şekilde yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 6 Eylül günü sabah saatlerinde İzmir açıklarında kaçakları taşıyan bir balıkçı teknesinin batması sonucu yaşanan can kayıplarının büyük üzüntüyle karşılandığı belirtildi. Açıklamada, "Ülkemiz insan kaçakçılığı ile mücadele için gerekli her türlü tedbiri almaktadır. Türk Ceza Kanunu'nda insan kaçakçılığına teşebbüs dahi ağır bir suç olarak tanımlanmıştır. Esasen, ülkemiz bu konudaki uluslararası sözleşmelere de taraftır." denildi.

Bazı bölge ülkelerinde yaşanan istikrarsızlıkların da etkisiyle, her geçen gün daha fazla insanın kaçakçıların tuzağına düşmesinin derin bir infiale yol açtığı kaydedilen açıklamada, "Uluslararası toplumun mülteci sorunları konusundaki sorumluluk ve yükümlülüklerinin gereğini daha etkili bir şekilde yerine getirmesi gerektiğini de bu vesileyle bir kere daha vurgulamakta yarar görüyoruz." ifadelerine yer verildi.