Milletvekili Ağbaba, Hastaları Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Devlet Hastanesi Beydağı kampusunda yatan hastaları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Milletvekili Ağbaba, Hastaları Ziyaret Etti
CHP Milletvekili Veli Ağbaba, beraberindeki partililerle birlikte Beydağı Devlet Hastanesi’nde yatan hastaları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Ağbaba, hastalarla yakından ilgilenerek sıkıntılarını dinledi. Bazı hasta ve hasta yakınlarının taleplerini de not alan Ağbaba, hastane personelleri ve yatan hastalara birer karanfil hediye etti.

İki devlet hastanesinin kapatılarak, bir hastaneye dönüştürülmesinin Malatya için çok büyük sorunları beraberinde getireceğini savunan Ağbaba, “Beydağı Devlet Hastanesi’ne çok yakın bir bölgede yapılan yeni hastane bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın sağlık ihtiyaçlarını giderme konusunda sıkıntı yaratmaz. Ancak Malatya Devlet Hastanesi’nin kapatılarak, kentin doğu bölgesinde yaşayan vatandaşları buraya göndermek akıl işi değil. Daha önce defalarca dile getirdik. Büyükşehir olma yolundaki bir kent merkezinde, yüz binlerce kişiye tek bir devlet hastanesiyle hizmet götürülür mü? Yatak sayısının düşmesi, trafikte yaşanacak sorunlar, sağlık kalitesinin azalması, acil hastaların hayati tehlikeleri gibi pek çok konu bu uygulamanın yanlışlığının göstergesidir. ‘İki hastaneye doktor bulamayız’ diyenler, yarın hastalar hayatlarını kaybettiklerinde ne yapacaklar? AK Parti, konu Malatya olunca eğitimden sağlığa tüm alanlarda tasarruf tedbiri uyguluyor. Olan Malatyalılar oluyor. Buradan bir kez daha sesleniyorum; TOKİ’ye yer rant sağlamak için, Malatyalıların sağlığıyla oynamayın. İnsan canı hiçbir bedelle ödenmez. Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli, Malatya Devlet Hastanesi’nin TOKİ’ye devrinden vazgeçilmelidir” dedi

Kaynak: İHA