Emniyet, Risk Altında Olan Çocuklar İçin İş-Kur'la İşbirliği Yaptı

Tatvan Emniyet Müdürlüğü ve Bitlis İş-Kur Müdürlüğü işbirliği ile risk altında olan çocuklara yönelik 'Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı' projesi kapsamında Bitlis’in Tatvan ilçesinde kadınlar için kuaförlük kursu açıldı.

Tatvan Halk Eğitim Merkezi'nde açılan kursu ziyaret eden Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, bayanlara yönelik açılan bu tür kurslarla bayanların hem meslek öğrendiğini hem de evine maddi anlamda katkı sağlayabildiğini söyledi.

Kurs ziyareti esnasında kursiyerlerle bir süre sohbet eden Vali Yurdakul, bayan kursiyerlerin çalışmalarını yerinde izledi.

Risk altında olan çocuklara yönelik verilen kursun yaklaşık 3 ay devam edeceğini kaydeden İş-Kur Müdürü Aslan, "Bu kursiyerlerimiz bir yandan meslek edinirken, diğer bir yandan da evde boş oturmak yerine ileride işlerine yarayacak olan meslekler öğreniyorlar. Bu süre zarfında kursa giden 12 kızımıza İş-Kur müdürlüğümüz tarafından bu kursiyerlerin sağlık ve meslek hastalığı sigortaları karşılanacak. Bunun yanında yine bu kursiyerlerimize günlük 20 lira ücret verilecek. 3 ayın sonunda ise kursiyerlerimize sertifika vereceğiz." diye konuştu .