Ebso Pakistanlı İşadamlarına İzmir'de Ortak Yatırım Çağrısı Yaptı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, tekstilden gıdaya, makineden kimyaya, inşaattan yenilenebilir enerjiye kadar birçok güçlü sanayiyi bünyesinde toplayan İzmir’de, Pakistan'la ortak yatırımlara imza atılabileceğini bildirdi.

Ebso Pakistanlı İşadamlarına İzmir'de Ortak Yatırım Çağrısı Yaptı
Pakistan Başbakanı Raja Pervez Aşraf’ın sanayi danışmanı Mohammed Raja, Pakistan İzmir Fahri Konsolosu Cahit Yaşar Eren ile birlikte Yorgancılar’ı ziyaret etti. Yorgancılar, misafir danışmanı İzmir’in yatırım avantajları ve odanın yapısı hakkında bilgilendirdi.EBSO’nun Türkiye’de ilk ISO 9000 belgesini alan ve Türk iş âleminin çatı örgütü TOBB’un akredite ettiği oda olduğunu belirten Ender Yorgancılar tekstil, gıda, demir çelik, kimya ve petrokimya, makine, inşaat, otomotiv ve yan sanayisi, elektrik-elektronik, enerji ve kâğıt başta olmak üzere 67 sektörde faaliyet gösteren 4 bin 700 üyesi bulunduğunu kaydetti.

İzmir’in yatırımlar konusunda Türkiye’nin en avantajlı şehri durumunda bulunduğunu belirterek, “Dünyayla rekabet edebilen ürünlere imza atıyoruz. Organize sanayi bölgelerimiz ve serbest bölgelerimiz, yatırım avantajları sunuyor. Dünyanın tanıdığı 80 yıllık fuarımız ve ihtisas fuarlarımız var; yeni fuar alanımız 2013’te hizmete girecek. İzmir, yılda 300 gün güneş alan iklimi ve sosyal yaşamıyla da Türkiye’nin en gözde illerinden biri. Yatırım için en doğru adres.” dedi.

EBSO Başkanı, EXPO’nun da İzmir için büyük önem taşıdığını, bu sayede şehre yapılacak 25 milyar dolar civarındaki yatırımın, tanıtıma ve kalkınmaya büyük katkı sağlayacağını vurguladı. “Ticareti arttırmak için sanayicilerimizi sektörel bazda biraraya getirelim. Pakistan’dan bir ticaret heyetini EBSO’da ağırlamaktan memnuniyet duyacağız.” diyerek, Pakistanlı işadamlarını davet etti.Danışman Raja da Pakistan ile Türkiye’nin sektör yapılarının birbirine uygun olduğuna dikkat çekerek, “Pakistan’a döner dönmez, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve İzmir’e bir ticaret heyeti organizasyonu düzenlenmesi için çeşitli girişimlerde bulunacağım.” şeklinde konuştu.