CHP Antalya Milletvekili Sapan'dan GATAB'da Usulsüzlük İddiası

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği'nde (GATAB) usulsüzlük yapıldığını ileri sürdü.

Sapan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, GATAB Başkanı Yusuf Üras'ın yasa ve yönetmelikleri çiğneyerek 2011 yılında 44,5 milyon liralık bütçenin sadece 10 milyon lirasını yatırıma harcadığını iddia etti.

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan GATAB Başkanı Yusuf Üras’la ilgili iddialarını belgeler eşliğinde sundu. Sapan şöyle konuştu: “AKP’li Üras, devletin ihale yasalarını çiğniyor. Hiçbir resmi sıfatı olmayan taşeronun çalışanlarına kamu kuruluşu adına ihale yapma yetkisi veriyor. Bu görülmüş şey değildir. GATAB’ın onlarca memuru arasından ihale komisyonuna üye bulamayan Üras, çok güvendiği iki taşeron firmanın işçisine kamu kurumu adına ihale yapma, karar verme yetkisi vermiştir. Üras’ın, yeteneklerine hayran kaldığı taşeron firmaların çalışanları, yasal olarak hiçbir yetkileri olmamasına rağmen ihale üstüne ihaleye imza atıyorlar.Taşeron firmanın çalışanları o kadar üstün yetenekli ki çok değişik alanlardaki ihalelerde uzman üye oluyorlar.”

GATAB’ın parasının gereksiz şekilde harcandığını savunan Sapan, “İşe bu yılın şubat, mart, nisan aylarındaki harcamalardan bazı örnekler; GATAB’ın küçük bir cam serası var. Bunların bazı camları kırıldı diye 11 bin 640 liralık cam alınmış görünüyor. Seranın yenisini kursan bu kadar para etmiyor. GATAB, 7 bin 432 lira ödeyerek dizüstü ve tablet bilgisayar almış görünüyor. Bunların kime alındığı belli değil. GATAB, bir kalemde 11 bin 304 liralık plastik saksı ve sıvı yaprak gübresi almış görünüyor. GATAB, çiçek yetiştiriciliğine mi başladı? Bu kadar plastik saksıyı ve gübreyi ne yaptınız? Aslında bunlar satın alınmamış, ama parası birilerine gitmiş olmasın.Çiçek yetiştiriciliğine başladığınızı kabul edelim, peki aynı dönemlerde 7 bin 9 liralık çiçek alımı niye yaptınız?" diye sordu.

Sapan şöyle devam etti: “Kumaş Üzerine Karikatür Basımı diyerek yapılan 13 bin 865 liralık ödeme aslında tam bir karikatürlük olay değil midir? Yusuf Üras’ın bir kalemde bir etkinliğin yaka kartı, davetiye, teşekkür belgesi, afiş bedeli diyerek 12 bin 378 lira ödeme yapmasının hiçbir anlaşılır tarafı yoktur. Bu işlerle ilgilenenler böylesi kalemlerin 1-2 bin lirayı aşmayacağını iyi bilir. Üstünün nereye gittiğini tahmin etmek için zekamızı zorlayalım mı? Yusuf Üras, GATAB’ı gelecekteki siyasi emelleri için kullanmaktadır. Kamu kuruluşunu kendi siyasi ikbali için basamak yapmaktadır. Kemer’in turizm altyapısına hizmet vermesi gereken GATAB’ın içi, Üras’ın kişisel siyasi geleceği için boşaltılmaktadır,Yusuf Üras, AKP içinde kendini parlatmak için, siyaset üstü bir kurum olan GATAB’ı ayaklarının altında paspas etmektedir.”

Üras’ın cep telefonu faturalarını da eleştiren Sapan, “Bir kamu kurumunun bu kadar açık açık siyasete alet edilmesi anlaşılır, kabul edilebilir bir şey değildir.AKP’li Yusuf Üras’ın yaptığı kanunsuz işler ve harcamaları takip etmeyi, kamuoyuna açıklamayı sürdüreceğiz. Üras, GATAB’taki kanunsuz işlerin hesabını mutlaka verecektir. Boşuna Kemer Belediye Başkanlığı rüyası görmesin. Ona tavsiyemiz yol yakınken şu GATAB’taki hesaplarını vermesidir. Bundan kurtuluşu yoktur” diye konuştu .
Kaynak: İHA