Bakan Mehdi Eker'den “MBTG”ye Anlamlı Ziyaret

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı kapsamında Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) standını ziyaret etti.

Bakan Mehdi Eker'den “MBTG”ye Anlamlı Ziyaret
Bakan Mehdi Eker, ürünlerin tadına baktıktan Sonra basın mensuplarına da ikram etti.

İstanbul Fuar Merkezi-CNR Expo’da gerçekleştirilen 20. Uluslar arası Gıda Worldfood İstanbul Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katılımıyla açıldı. Bakan Mehdi Eker, bu yıl faaliyete geçen MBTG’nin de standını ziyaret etmeyi ihmal etmedi. MBTG’nin ürünleri tadan Bakan Mehdi Eker, “Anadolu’da bir söz var, ‘buğday ile koyun gerisi oyun’ diye. Anadolu’nun iki önemli varlığı. Dolayısıyla bizim temel gıda maddelerimizin en önemlilerinden birisi bulgurdur. Hem çok besleyici, hem çok lezzetli. İçinde sadece nişasta yok, Protein var” dedi.

Daha Sonra ürünlerin tadan Bakan Mehdi Eker, basın mensuplarına da ikramda bulundu.

Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar’ın bu yıl içerisinde kurulduğunu belirten başkan Ahmet Tiryakioğlu, “Türkiye Ekonomi Bakanlığı’nın desteklediği TİM tarafından kurulan, tüm Türkiye’yi kapsayan bir tanıtım gurubudur. Buradaki amaç Türkiye’deki aroması yüksek makarna, bulgur, bakliyat ve bitkisel yağların dünyaya bir şekilde tanıtımını yapmak ve ihracatı destekleyici unsurları kapsayaraktan Tüketimi arttırma amaçlı kurulmuş bir gruptur” dedi.

Hedeflerinin büyük olduğunu belirten Ahmet Tiryakioğlu, “Önümüzdeki aylar içerisinde Rusya’da bir fuarımız var oraya katılacağız. Daha Sonra Paris’te tanıtım grubundaki ürünlerimizi tüm dünyaya etkinliklerle tanıtacağız. Gerçekten orada ciddi aktiviteler yapmak istiyoruz. Daha Sonraki yıllarda da Afrika’dan tutun da belirlenmiş olan hedef 17 ülke içerisinde ürünlerimizi en iyi şekilde tanıtıp, profesyonel bir şekilde tanıtım yaptığımız ürünlerin hacmini artırmak üzere bir çalışma yapacağız” açıklamalarında bulundu.

Reis Tarımsal Ürünleri San. ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis ise, MBTG’nin daha önce iş hayatına başlaması gerektiğini vurguladı. Mehmet Reis, Son yıllarda Türkiye’de bakliyat konusunda meydana gelen gelişmeleri de değerlendirdi.

20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Ürünleri ve Teknolojileri Fuarının kapıları, 06-09 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak .
Kaynak: İHA