Yunan Ordusu Anadolu’da Sergisi Turneye Çıkıyor

Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde (ÖYKAM) 15 Mayıs’tan bu yana sergilenen "Yunan Ordusu Anadolu'da" konulu fotoğraf ve obje sergisi turneye çıkıyor.

Yunan Ordusu Anadolu’da Sergisi Turneye Çıkıyor
Yunan işgali sırasındaki şimdiye kadar görüşmemiş siyah-beyaz fotoğraflar, belgeler ve objelerden oluşan sergi, dört aydır Ödemişliler kadar çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçiler tarafından ilgi ile geziliyordu. Ekim ayına kadar ÖYKAM’da sergilenmesi planlanan “Yunan Ordusu Anadolu’da” sergisi, Bergama Belediyesi’nden gelen teklif üzerine 14 Eylül’de Bakırçay Havzasının başkenti olarak kabul edilen Bergama’ya gidiyor. Kurtuluş etkinleri kapsamında Bergama’da açılacak olan sergi daha sonra Uşak’ta açılacak.

Serginin Bergama’ya gidecek olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirten ÖYKAM Müdürü Prof. Dr. Engin Berber şunları söyledi: "Umarım sergimiz, Bergamalı tarih severlerin de ilgisini çeker ve bir daha yaşanmayacağına inandığımız bu sürecin anımsanmasına aracılık eder. Bu sergiyi, açıldığı günden bu yana yeni objeler ilave etmek suretiyle geliştirdik. Bergama'ya götürürken de katalogunu yenileyeceğiz. Sergi Bergama’dan sonra Uşak'a ve Yunan işgali acılarını yaşamış diğer kentlerimize gidecek. Sergimizin, Ödemiş ve ÖYKAM'ın tanıtımına yaptığı katkılar ve ziyaretçilerin ilgisinden çok memnunum. ÖYKAM, Ödemiş’lileri gururlandıracak tematik sergilerin hazırlıklarını yürütmektedir. "
Kaynak: İHA