Kayseri Serbest Bölgesi Yatırımcıların Gözdesi

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesinin aslında İç Anadolu’nun serbest bölgesi olduğunu, çünkü sadece Kayseri ilinin değil çevre ve komşu illerine de ekonomik katkı ve istidam sağladığını söyledi.

Kayseri Serbest Bölgesi Yatırımcıların Gözdesi
2012 yılı olağan Yönetim Kurulu toplantısında açıklamalarda bulunan Melikgazi Belediye Başkanı ve Kayseri Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Kayseri ili yatırım ve ihracat teşvikleri ile önemli bir merkezdir. Girişimci ruhu ile Kayserililer her zaman ekonomik gelişime hem öncülük etmişler hem de Anadolu yatırımcıları için yön vermişlerdir. Üreteme açık bir şehir olma özelliği ile Kayseri hem Uzakdoğu hem de Ortadoğu ülkelerin üretim merkezi olaya adaydır.“ dedi.

Kayseri Serbest Bölgesinde şu anda 45 şirketin 140 milyon $ yatırımları ile üretim de bulunduğunu ve 2012 yılı içerisinde boş arsanın m2 sinin 8 dolardan verildiğini hatırlatan Büyükkılıç, şu anda 1.700 kişinin istihdam edildiğini dolayısı ile Kayseri ilimize, İç Anadolu bölgesine ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını kaydetti.

Melikgazi Belediye Başkanı ve Kayser A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, özellikle hem ulaşım hem enerji hem de işgücü potansiyeli açısından Kayseri Serbest Bölgesinin yabancı yatırımcıların gözdesi olma yolunda olduğunu bunun için girişimlerde bulunduklarını sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA