Birgi Fazlı Alpay Sağlık Meslek Lises 96 Öğrenci İle Eğitime Başlıyor

Ödemiş’in tarihi Birgi beldesinde hayırsever Fazlı Alpay tarafından inşaa ettirilen ve hayırsever ile aynı adı taşıyan Sağlık Meslek Lisesi, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında eğitim vermeye hazırlanıyor.

Birgi Fazlı Alpay Sağlık Meslek Lises 96 Öğrenci İle Eğitime Başlıyor
4 sınıfta 96 öğrencinin kayıt yaptırdığı okulda Okul-Aile Birliği’nin ilk genel kurul toplantısı gerçekleştirilirken, birlik yönetim ve denetim kurulu üyeleri seçildi. 52 öğrencinin Ödemiş ilçesi dışından kayıt yaptırdığı okula, 44 öğrenci de Ödemiş’ten kayıt edildi. Tıbbi Sekreterlik, Acil Tıp Sekreterliği, Tıbbi Laboratuvar ve Hemşirelik bölümlerinde eğitim verilecek okulda norm kadronun 11 olduğu, buna karşın öğretmen açığının bulunduğu öğrenilirken, bu açığın ilerleyen günlerde yapılacak atama ve görevlendirilmelerle giderilmesi bekleniyor.Okulun Ödemiş ilçe merkezi dışında olması nedeniyle yaşanabilecek servis ve yemek sorunlarını çözme aşamasında olduklarını belirten Fazlı Alpay Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Arif Bilgi, okuldaki kantinin de ihalesini gerçekleştireceklerini belirtti.

Okulda fiziki olarak hiçbir eksikliğin bulunmadığını kaydeden Bilgi, “Ödemiş merkezinden ve çevre il ve ilçelerden kayıt yaptıran öğrencilerimizle yeni eğitim-öğretim yılı ile birlikte çalışmalarımıza başlayacağız. Her bölüme 24 olmak üzere 96 öğrenci kontenjanımız bulunuyordu. Bunun tamamı dolduruldu. Okul-Aile Birliğimiz de oluşturularak ilk toplantısını yaptı. Modern donanımıyla hazır olan okulumuz 17 Eylül’ü bekliyor” dedi.

Hayırsever işadamı Fazlı Alpay tarafından inşa ettirilen okulda 3 katta toplam 18 derslik bulunuyor .
Kaynak: İHA