Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok Açıklama Yaptı

Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, ''İlimizde öğrencilerin güvenli bir şekilde okullarına giriş çıkışlarının sağlanması için sivil, motorize ve resmi ekiplerimiz görev yapacak'' dedi.

Altınok, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala okul ve çevrelerinde alınacak tedbirlerle ilgili planlamalarını yaptıklarını söyledi.

Okulların çevresindeki şüpheli şahısların, öğrencileri rahatsız etmelerinin önlenmesi amacıyla gerekli tedbirleri alacaklarını anlatan Altınok, şöyle konuştu:

''İlimizde öğrencilerin güvenli bir şekilde okullarına giriş çıkışlarının sağlanması için sivil, motorize ve resmi ekiplerimiz görev yapacak. Yine okul çevresinde bulunan internet kafe ve oyun salonları da düzenli olarak kontrol edilecektir. Müdürlük olarak sorumluluk bölgemizde bulunan 11 ilkokul, 5 ortaokul ve 12 lise olmak üzere toplam 28 okulda 14 bin civarında öğrencimizin huzuru ve güvenliği için planlamalarımızı yaptık. Velilerimiz, rahat bir şekilde çocuklarını okullarına göndersinler. Öğrencilerin okul giriş ve çıkışlarında rahatsız edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Ayrıca çocukların genel durumunu takip etmek, varsa devamsızlıklarını kontrol altında tutmak ve topluma yararlı bireyler olarak yetişmesini sağlamak amacıyla okullarda sivil polis memurları bulunacaktır. Bu memurlarımız, kimliklerini belli etmeden öğretmen gibi okula gidip gelecek.''

Muhabir: Selim Bostancı / Ferdi Akıllı

Yayıncı: Nurhan Çorlu
Kaynak: AA