“58 Kaçak Göçmenin Cesedine Ulaşıldı, 46 Kişi Sağ Kurtarıldı”

İzmir’in Menderes ilçesi Ahmetbeyli köyü Baradan mevkisinde batan teknedeki mültecilerden 58’inin cesedine ulaşıldığı ve 46 kişinin sağ olarak kurtarıldığı bildirildi.

İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, sabah 05.30 sularında batan 12 metre uzunluğundaki teknede bulunan mültecilerden 58 kaçak göçmenin cesedine ulaşıldığı, 46 kişinin de sağ olarak kurtarıldığı açıklandı. Açıklamada Filistin ve Suriye uyruklu kaçak göçmenlerden 15'inin tekne içinde, 43'ünün de denizde boğularak hayatını kaybettiği belirtildi.

Sağ kurtulanların sağlık kontrollerinden geçirildiği bildirilen açıklamada şu bilgiler verildi:

"Teknede bulunan Filistin ve Suriye uyruklu kaçak göçmenlerden 15 kişinin tekne içinde, 43 kişinin de denizde boğularak hayatını kaybettiği kazada, 44 kişi yüzerek sahile çıkmayı başarırken, 2 kaçak göçmen de güvenlik güçleri tarafından sağ olarak kurtarılmıştır. Kazadan kurtulanlar Ahmetbeyli Jandarma Karakolu’na getirilerek, sağlık kontrolünden geçmeleri sağlanırken, 2 kaçak göçmen tedavileri yapılmak üzere Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Tekne kaptanı ile ikinci kaptanın sağ olarak kurtulduğu kaza ile ilgili soruşturma geniş kapsamlı olarak sürdürülmektedir.”
Kaynak: İHA