Milletvekili Yetiş, Şırnak’taki Çatışma İle İlgili Açıklamada Bulundu

AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, Türkiye’nin sadece PKK sorunuyla mücadele etmediğini vurgulayarak, dış güçlerin komplolarıyla da mücadele ettiğine işaret etti.

Milletvekili Yetiş, Şırnak’taki Çatışma İle İlgili Açıklamada Bulundu
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki son PKK saldırısı üzerine yazılı bir açıklama yapan AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, Arap baharını model alan bazı ülkelerin, Türkiye’de bir Kürt baharı açılımı oluşturarak Türkiye’yi istikrarsızlaştırmaya çalıştıklarını, bu komplolara karşı da büyük bir mücadele verildiğini söyledi.

Şırnak’taki son PKK saldırısında canlarını feda eden askerleri büyük bir minnetle andığını ve belirten Yetiş, “Şahadet şerbetini içerek sonsuz yaşamlarına rahmet kapılarını açarak ulaşan bu kardeşlerimin ailelerine sabr-ı cemil diliyorum. Gözü dönmüş, hırsla ve Müslüman halklar arasındaki birliği bozup istikrarsız bir ortam oluşturacağına inanmış olan PKK terör örgütünün bu son saldırısını ve hatta varlığını şiddetle kınıyorum. Varlığını şiddetten, kandan alan örgütlerin bugüne kadar ömrünü devam ettirebildikleri görülmemiştir. Bu tür örgütlerin akıbetini bildikleri halde bu sonu gelmez karanlık dehlizlerde kalma istekleri yönetici kadrolarının bu girişimlerden rant elde etmesidir. Yaşı daha 18 bile olmamış Müslüman Kürt çocuklarını ellerinde oyuncak etmiş ve saldırılarda en ön saflarda ölüme gönderen ve Türk - Kürt kardeşlerine kurşun sıktıran bu örgüte ve siyasi uzantılarına özellikle Müslüman Kürt halkının artık dur deme zamanı gelmiştir. Bu tür saldırılarla, bütünleşmiş olan Müslüman Türk ve Kürt kardeşliği arasına fitne tohumu serpmek isteyenler yüzlerce yıldır bu coğrafyada bunu başarabilme mutluluğuna ulaşamadılar. Bilmeliler ki; bu saldırılar sadece Müslüman halklar arasındaki kardeşliği pekiştiriyor.

Misyonunu tamamlamış, insanlığa kan ve gözyaşından başka bir şey vermemiş iflası onaylı Marksizm ideolojisi ile Müslüman halklara ve özellikle de Kürt kardeşlerimize mutluluk getireceğini ifade eden bu örgütün Kürt kardeşlerimize verecekleri sadece Lenin ve Stalin’in kanlı dünyasıdır. Bu bölgenin bir vekili olarak, Müslüman inancımın da teşvikiyle doğru yola, barış yoluna gelmeleri için çağrıda bulunuyorum. Öcalan'ı mahkum etmenin Kürt halkını, barışı, mahkum etmek olduğunu söyleyerek adeta Kürt halkını Öcalan ile özdeşleştiren bir anlayışı sergileyen ve maalesef PKK’nin siyasi uzantısı olduğunu artık inkar etmeyen BDP’nin bu coğrafyaya getireceği barıştan çok savaş, kan ve gözyaşıdır. Bu yıllardır bu bölgede görüldü, yaşandı. Barış gününde bile savaş naraları atan bu insanları İslam’a davet ediyorum. Çünkü İslam barış ve esenlik demektir. Bu bölgede bırakın bölünmeyi mümkünse var olan yapay sınırların da kalkmasından yana olan ümmetin Kürt bir evladı olarak, Kürtlere bela ve musibet olan bu örgütün en kısa zamanda tasfiye olacağını ve Türk -Kürt Müslüman haklarına gerçek bir baharın o zaman geleceğini düşünüyorum.

Tekrar Şırnak Beytüşşebab’taki son saldırıda şehit olan, Adıyaman şehidimiz, Serdar Küpeli ve diğer şehit kardeşlerime Yüce Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabırlar diliyorum. Ayrıca yaralanan 7 askerimiz ile Şanlıurfa’da polisin uygulama yaptığı sırada teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan polis ve sivil vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA